Parama dėkojame




Kaip profesionalios reabilitacijos paslaugos gali padėti įveikti kūno iššūkius?

reabilitacijaKineziterapeutai dažnai kalba apie reabilitacijos naudą ir daugelis paslaugų buvo sukurtos tam, kad tai pagrįstų. Tačiau ką reiškia reabilitacija ir kodėl ji tokia svarbi? Jei jūsų ortopedas chirurgas ar gydytojas rekomenduoja atlikti reabilitacijos programą, pravartu suprasti, kodėl ir kokios naudos gausite ilgalaikėje perspektyvoje.

Kas yra reabilitacija?

Dažnai reabilitacijos terminas vartojamas kalbant apie atsigavimą po operacijos. Tačiau žmonėms taip pat gali prireikti reabilitacijos po traumų ar nelaimingų atsitikimų, tokių kaip kritimas ar sporto traumos, o žmonėms, patyrusiems insultą arba sergantiems lėtinėmis ar degeneracinėmis ligomis, taip pat gali prireikti pagalbos, kad jie prisitaikytų prie naujų aplinkybių.

Reabilitacijos paslaugos ir jų privalumai

  • Palaiko atsigavimą ir skatina gijimą: jei jums buvo atlikta operacija, jūsų kūnui prireiks šiek tiek laiko, kad normalizuotųsi. Net jei iš pirmo žvilgsnio jausitės gerai, po operacijos sveiksite kelias savaites ar net mėnesius. Reabilitacija gali palaikyti natūralų kūno gijimo procesą ir pagreitinti jūsų atsigavimą. Norint gauti geriausius rezultatus, tai turėtų prasidėti kuo greičiau po operacijos.
  • Stiprina raumenis: fizioterapeutai paprastai rekomenduoja įvairių pratimų programą. Reabilitacija gali padėti pagerinti raumenų jėgą ir pagerinti koordinaciją, kad būtų lengviau judėti.
  • Pagerina lankstumą: fizioterapeutai gali rekomenduoti įvairius nedidelio poveikio ir lengvus pratimus, kurie gali padėti pagerinti judesį ir lankstumą. Taip pat gali būti rekomenduojamas plaukimas ir pilatesas arba joga.
  • Mažina skausmą ir uždegimą: reabilitaciniai pratimai skirti sumažinti pažeistų sąnarių ir raumenų patinimą. Padėdami judėti lengviau ir su mažesniu skausmu, galite vėl tapti aktyvesni, o tai padės išvengti sustingimo ir sumažins skausmą.
  • Sumažina būsimų sužalojimų riziką: pusė visų pargriuvusių žmonių vėl kris per 12 mėnesių. Reabilitacijos pratimų programos padeda sustiprinti raumenis ir pagerinti pusiausvyrą, o tai padeda sumažinti griuvimų riziką, ypač vyresnio amžiaus žmonėms.
  • Taiso laikysenos problemas: reabilitacija padeda stiprinti raumenis ir koreguoti eisenos bei laikysenos problemas. Tai taip pat gali užkirsti kelią deformacijų ir galūnių problemų vystymuisi.

Veiksminga reabilitacija gali padėti padidinti jūsų savarankiškumą ir padėti greičiau grįžti į darbą ar laisvalaikį, o tai naudinga psichinei ir fizinei gerovei. Jei jums reikalinga reabilitacija po traumos, ligos ar operacijos, svarbu pasirinkti gerą reputaciją turintį kineziterapeutą, kuris kartu prižiūrės jūsų sveikimą.

24-10b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode