Sprogimas

Kada reikėtų atlikti greitąjį antigenų testą?

Vis dažniau atliekami greitieji koronaviruso antigenų testai pamažu jau tampa mūsų kasdienybės dalimi. Dažniausiai juos atliekame pajautę pirmuosius simptomus: karščiavimą, kosulį, nuovargį, skonio ar kvapo nejutimą, taip pat juos atlieka tie, kurie nėra pasiskiepiję ir nori gauti galimybių pasą, grįžtantys iš saviizoliacijos ir kiti. Greitasis testas gali būti atliekamas namuose arba klinikoje. 

Jeigu turite koronaviruso simptomų

Tai itin patogus būdas, kaip per 15 minučių sužinoti, ar esate užsikrėtęs, todėl pajutę pirmuosius COVID-19 simptomus pasidarykite šį testą ir galėsite būti ramūs. Greitasis antigenų testas gali būti atliekamas ne vėliau kaip per 5 paras po simptomų atsiradimo. Pajutę anksčiau minėtus simptomus visų pirma galite kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris jums padės ir pasakys, kaip turėtumėte elgtis toliau. Testas bus pirmoji jūsų pagalbinė priemonė, kurią galite įsigyti vaistinėse arba nuvykti į kliniką.

Jeigu jums baigėsi saviizoliacija

Antigenų testus taip pat atlieka tie, kurie po saviizoliacijos nori būti garantuoti, jog neserga ir gali toliau grįžti į darbą bei kitas veiklas. Jeigu sirgote koronavirusu ir jau nebejaučiate simptomų, padarytas testas užtikrins, kad esate tikrai pasveikęs. Taip pat jeigu jūsų izoliacija buvo privaloma dėl artimo sąlyčio su užsikrėtusiu asmeniu.

Jeigu turėjote sąlytį su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu

Jeigu turėjote sąlytį su COVID-19 liga užsikrėtusiu asmeniu, per septynias paras nuo to turite pasidaryti antigenų testą. Būtent per šį laikotarpį atsiranda simptomai ir pirmieji ligos požymiai. Net jeigu simptomų nejaučiate, testą pasidaryti vis vien verta, kad sirgdamas ir to nežinodamas nenešiotumėte viruso kitiems.

Jeigu nesate skiepyti

Jeigu nepasiskiepijote, antigenų testas gali būti alternatyva tam. Prieš vykdami į keliones, eidami į prekybos centrus, norėdami gauti įvairių paslaugų ar pramogų turėsite atlikti šį testą, kad gautumėte tokį patvirtinimą.

Jeigu tai paskyrė gydytojas

Testą jums gali paskirti gydytojas, jeigu paskambinote jam pasikonsultuoti dėl jaučiamų simptomų, taip pat prieš atvykdami į kliniką, prieš atliekamas procedūras ar patikrinimus bei dėl kitų priežasčių, kurias pasakys pats specialistas.

22-01

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode