Sprogimas

Į mobiliuosius punktus plūsta darbuotojai, norintys nemokamai išsitirti dėl koronaviruso

plustaĮ mobiliuosius punktus pastarosiomis dienomis plūsta darbuotojai, norintys paskutinįsyk nemokamai išsitirti dėl koronaviruso.

Kaip antradienį pranešė nacionalinis transliuotojas LRT, sostinėje šiuo metu nėra nė vieno laisvo registracijos laiko greitiesiems antigeno testams.

„Apimtys yra išaugusios beveik du kartus. Praėjusią savaitę greitiesiems antigeno testams buvome sukūrę ir paleidę apie 1,6 tūkst. vietų ir kasdien dar likdavo laisvų laikų nuo 400 iki 600“, – teigė Vilniaus visuomenės sveikatos biuro vadovė Guoda Ropaitė-Beigė.

Pasak jos, šią savaitę kasdien buvo sukurta pustrečio tūkstančio vietų, tačiau visos jos užpildytos.

Išaugusios besitestuojančių apimtys fiksuojamos ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose – Kaune bei Klaipėdoje.

BNS primena, kad nuo trečiadienio keičiantis privalomo darbuotojų testavimo ir galimybių paso išdavimo tvarkoms, mobiliuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai.

Seimas šio mėnesio viduryje atmetė prezidento Gitano Nausėdos veto ir priėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, numatančias, kad nuo gruodžio 1-osios darbuotojai, įtraukti į Vyriausybės patvirtintą veiklos sričių sąrašą, nebegalės periodiškai testuotis dėl COVID-19 valstybės lėšomis.

Šiame sąraše esančių profesijų atstovams leidžiama dirbti tik pasiskiepijus, persirgus arba periodiškai besitikrinant nuo COVID-19.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode