Sprogimas

Vaistinėse išduota 62 tūkst. galimybių pasų – asociacija

vaistineseNuo ketvirtadienio iki sekmadienio vaistinėse išduota 62 tūkst. galimybių pasų, pirmadienį pranešė vaistinių asociacija.

Jos duomenimis, tai sudaro aštuonis iš dešimties per tą laikotarpį išduotų popierinių dokumentų: Sodroje jų išduota 1 226, Lietuvos pašte – 8 466, Registrų centre – 5 180, o mobili Registrų centro komanda gyventojams išdalijo 874 galimybių pasų. Iš viso Lietuvoje per 4 dienas išduota 78 tūkst. galimybių pasų.

„Po pirmojo savaitgalio rezultatai rodo, kad šis sprendimas jau pasiteisino – vaistinėse išduota gerokai daugiau galimybių pasų nei kitose vietose. Viena pagrindinių to priežasčių – Lietuvoje vaistinės greitai ir patogiai yra pasiekiamos Lietuvos gyventojams“, – sako Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Per 700 vaistinių, priklausančių „Benu“, „Eurovaistinės“, „Gintarinės vaistinės“ ir „Norfos vaistinės“ tinklams, nuo ketvirtadienio nemokamai išduoda galimybių pasus jų pageidaujantiems gyventojams.

Prie iniciatyvos savaitgalį prisijungė ir kiti vaistinių tinklai bei mažesnės vaistinės. Skaičiuojama, kad ši paslauga jau teikiama daugiau nei tūkstantyje šalies vaistinių.

Vaistinėse ketvirtadienį galimybių pasų išduota 14,9 tūkst., penktadienį – 29,5 tūkst., šeštadienį – 12,3 tūkst., sekmadienį – 5,1 tūkst.

„Išanalizavus duomenis matyti, kad penktadienis vaistinėms buvo itin intensyvus ir darbingas. Greičiausiai dėl to, kad gyventojai dar prieš savaitgalį norėjo spėti gauti galimybių pasą, mat dauguma kavinių ir restoranų ar renginių organizatorių jau nebepriima gyventojų, neturinčių šio dokumento. Dar viena vaistinių patrauklumo priežastis – dauguma jų dirba ir savaitgaliais“, – sako K. Nemaniūtė-Gagė.

Galimybių paso pageidaujantys gyventojai vaistinės darbuotojui turi pateikti asmens dokumentą. Norint atsiimti galimybių pasą už kitą asmenį, į vaistinę reikia atsinešti paprastą asmens rašytinį prašymą bei pateikti prašančio ir atsiimančio gyventojo asmens dokumentus.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, šių metų pradžioje Lietuvoje veikė 1343 licencijas turinčios vaistinės.
BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode