Parama dėkojame




Buenos Airių arkivyskupas: Argentina laukia popiežiaus

laukiaBuenos Airių arkivyskupas Jorge Ignacio Garcia Cuerva tikisi, kad popiežius Pranciškus aplankys gimtąją Argentiną. „Žmonės nori susitikti su savo ganytoju. Mes visi jo laukiame“, – Vatikano radijui duotame interviu sakė arkivyskupas.

Kartu jis priminė, kad argentiniečiai šiuo metu išgyvena vieną rimčiausių krizių savo istorijoje ir kad tokioje situacijoje Bažnyčia turi būti arti žmonių. Arkivyskupas pabrėžė, kad argentiniečiai turi išmokti matyti popiežių kaip pasaulinį lyderį ir nežiūrėti į jį vien iš savo šalies politinių debatų perspektyvos.

Kalbėdamas apie sekmadienį Vatikane vyksiančią argentinietės palaimintosios Marijos Antanės de Paz y Figueroa kanonizaciją arkivyskupas sakė, kad šiuo aktu popiežius nori paskatinti savo tautiečius būti drąsiais ir kūrybingais dramatiškai augančios krizės šalyje akivaizdoje, kaip savo laiku pavyzdį rodė būsimoji šventoji.

Per pokalbį su arkivyskupu buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad kanonizacijos iškilmėje sekmadienį dalyvaus ir Argentinos prezidentas Javieras Milei, kuris per rinkimų kampaniją nepagarbiai ir netgi užgauliai yra kalbėjęs apie popiežių. Arkivyskupas atsakė, kad instituciniu lygmeniu dabartinės valdžios ir Katalikų Bažnyčios santykiai Argentinoje yra geri ir nuoširdūs. Taip pat ir popiežius Pranciškus paskambino naujai išrinktam prezidentui po jo pergalės rinkimuose ir jį pasveikino. O tai reiškia, kad popiežius nenešioja širdyje nuoskaudos dėl kai kurių neprotingų ir nepasvertų žodžių, nuskambėjusių rinkimų kampanijos metu, mano Buenos Airių arkivyskupas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode