Parama dėkojame




Kard. G. Marengo: popiežius paskatino mongolus didžiuotis tuo, kas jie yra

marengoPopiežiaus vizitas Mongolijoje pranoko visus mūsų lūkesčius. Savo liudijimu, paprastu ir nuolankiu, popiežius pavergė visų visuomenės sluoksnių žmones, Vatikano radijui sakė katalikų bendruomenės Mongolijoje vadovas, Ulan Batoro apaštališkasis prefektas kard. Giorgio Marengo.

Pasak kardinolo, lemiamą reikšmę turėjo tai, kad Pranciškus parodė, jog jis vertina mongolų tradicijas ir stengiasi suprasti specifinę šios tautos tapatybę. „Iš žmonių, nesusijusių su Bažnyčia, sulaukiau daug labai teigiamų komentarų apie tai, kaip popiežius sugebėjo įvertinti šios tautos grožį ir savitumą. Jo kalbos skatino klausytojus didžiuotis tuo, kas jie yra, nes daug vietos buvo skirta šios tautos tradicijų ir istorijos grožiui bei turtingumui. Vien tai, kad pasaulinio garso religinis lyderis atvyko asmeniškai, nepaisydamas amžiaus ir sveikatos problemų, buvo labai reikšminga. Savo žinia jis sugebėjo įsiskverbti į žmonių širdis“, – sakė kardinolas.

Popiežiaus vizitas taip pat turės teigiamos įtakos katalikų bendruomenės ateičiai „Tikėjimas augs ir gilės, o tai yra esminis dalykas iš naujo atrandant jo grožį. Tai neabejotinai prisidės ir prie gilesnio bei tikresnio įsišaknijimo tikėjime. Katalikai nori liudyti savo tikėjimo grožį ir juo gyventi būdami visateisiai savo šalies piliečiai. Tad popiežiaus vizitas mums visiems neabejotinai buvo ne tik dovana, bet ir kvietimas prisiimti atsakomybę“, – pabrėžė Ulan Batoro apaštališkasis prefektas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode