Parama dėkojame




Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas: melskimės už dingusiuosius

ding„Rugpjūčio 30-ąją pasaulio bendruomenė mini Tarptautinę dingusių žmonių atminimo dieną. Tai, kad šiandien nieko nežinome apie tūkstančius dingusių Ukrainos žmonių, yra didžiulė mūsų tautos žaizda“, – sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas pirmadienį paskelbtoje savo kassavaitinėje vaizdo žinioje.

Rugpjūčio 30-ąją minimą Tarptautinę dingusių žmonių atminimo dieną 2011 m. įvedė Jungtinių Tautų Organizacija. Ukrainos valdžios institucijų duomenimis, dingusiais be žinios paskelbta 24 000 Ukrainos piliečių. Apie 7 000 jų yra kariškiai, iš kurių 65 proc. tebėra gyvi, o likusieji, kaip manoma, žuvo, tačiau jų mirtis nepatvirtinta. Beveik nieko nežinoma apie dingusių Ukrainos civilių likimą.

„Įsivaizduokite artimųjų ir draugų skausmą: tėvų ir motinų, nežinančių, kas atsitiko jų vaikui, moterų ir vaikų, praradusių ryšį su vyru ir tėvu, – kalbėjo arkivyskupas.  – Šių žmonių giminaičiai ateina į bažnyčią ir verkdami sako, kad jie net nežino, kaip melstis už savo artimuosius – už jų sugrįžimą ar amžiną atilsį.“

„Tarptautinės dingusiųjų be žinios atminimo dienos proga norėčiau meile, dėmesiu ir maldomis apgaubti tuos, kurie laukia žinių apie savo artimuosius, – sakė arkivyskupas. – Kreipiuosi į tarptautines institucijas, galinčias ieškoti Ukrainoje dingusių asmenų: padėkite mums surasti tuos, apie kuriuos neturime jokių žinių. Šiandien melskimės už šeimas, kurios verkia ir laukia, kol jų artimieji gyvi sugrįš namo.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode