RETRO

Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas: iš kryžiaus semiamės jėgų gyventi

jeguSekmadienį, rugsėjo 25 d., 214-ąją karo dieną, paskelbtoje kasdienėje vaizdo žinioje Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas priminė artėjančią Kryžiaus išaukštinimo šventę, kuri pagal nereformuotą Julijaus kalendorių minima šį antradienį.

Ši šventė Ukrainos graikų katalikams tokia svarbi, kad netgi sekmadienis prieš ją yra vadinamas sekmadieniu prieš Šventojo Kryžiaus išaukštinimą. „Tai sekmadienis, kuris mus parengia gyvybę teikiančio Kryžiaus išaukštinimo šventei, kai visas mūsų dėmesys bus sutelktas į Viešpaties kryžių – gyvybės medį, iš kurio semiamės jėgų gyventi krikščionišką gyvenimą šiandienos aplinkybėmis“, – sakė arkivyskupas.

Toliau sekmadienio žinioje arkivyskupas tęsė katechezę apie kūriniją kaip Dievo dovaną, kurią visi turime atsakingai saugoti. Rūpintis kūrinija – tai rūpintis aplinka, kuri yra dabartinių ir būsimų kartų gyvenimo erdvė. Tai taip pat reiškia, kad turime rūpintis teisingu, subalansuotu ir vientisu socialiniu vystymusi. Arkivyskupas meldė Dievą, kad  suteiktų žmonėms išminties būti gerais jiems patikėtų gėrybių tvarkytojais ir aplinkos saugotojais. Šios iš Dievo gautos užduoties vykdymas konkrečiomis dabartinio gyvenimo sąlygomis reiškia pareigą siekti, kad Ukrainos žemė būtų saugi ir tinkama erdvė šiandienos ir ateities kartoms, reiškia pareigą išlaisvinti šią gyvenamąją erdvę nuo visų ir visko, kas neša mirtį.

„Dieve, mūsų Kūrėjau ir Gelbėtojau, suteik Ukrainai taiką! Suteik teisingą taiką! Leisk mums kurti savo tėvynę ir mūsų bendrus namus kaip gyvenamąją erdvę dabartinėms ir būsimoms kartoms.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode