Sprogimas

Kanados čiabuvės liudijimas: esu čia dėl savo tėvų, iš kurių buvo atimti vaikai

atimtiMuscoweguano vaikų internate, netoli Edmontono, prievartą patyrusi Gerry Shigouz prisipažino, kad popiežiaus atgailos piligrimystės susitikime su čiabuviais pasijuto ne kaip. „Jaudinausi“, – pasakė garbingo amžiaus moteris pokalbyje su „Vatican News“ korespondente, lydinčia popiežių Pranciškų jo kelionėje.

Moteris sakė, kad Maskwacise, pamačiusi katalikus dvasininkus, ją apėmė „slogi nuotaika. Pykino vien pažvelgus į popiežiaus susitikime su čiabuviais buvusių kunigų pusę“.

Moteris pasakojo, kad ji šitaip jaučiasi todėl, kad internatinėje mokykloje patyrė prievartą. Gerry Shigouz Muscoweguano vaikų internate gyveno nuo 1962 iki 1971 m. Tą pačią mokyklą jos brolis George lankė vienuolika metų, sesuo Darlene – dešimt metų, o jaunesnioji sesuo Connie – šešerius metus. Moteris sakė, kad praeityje ji nesiryžo pasakoti apie savo patirtis internatinėje mokykloje. Ji tai pradėjusi daryti 2015 m. Dabar apie jas dalijasi su moksleiviais ir studentais. „Noriu pasidalyti tiesa apie mūsų praeitį, apie tai, kas mums nutiko, kad žmonės žinotų, nes apie prievartinę asimiliaciją mokyklų vadovėliuose nerašoma. Noriu, kad kiti žinotų, jog gedime, liūdime ir užjaučiame mažus vaikus, kurie nesugrįžo į savo namus.“

Gerry Shigouz pasakojo, kad ji nutraukė ryšius su Katalikų Bažnyčia tuomet, kai pradėjo atvirai kalbėti apie savo ir kitų vaikų patirtis. Anot moters, jai reikėjo stipriai pasiryžti, kad dalyvautų susitikime su popiežiumi Edmontone. Ji atvyko tikėdamasi „atsiprašymo, ne žodžių, o veiksmų – nuoširdaus ir tikro atsiprašymo, atsakomybės ir atskaitomybės už padarytą žalą ir skriaudas“.

„Atvykau dėl brolio George, kuriam nebuvo lemta pasisakyti, jis netapo tėvu, nebaigė mokyklos, nes joje patyrė daug traumų. Atvykau užstoti ir savo tėvus, savo mamą ir tėtį, nes jų vaikai buvo iš jų atimti. Atėjau dėl jų.“ (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode