Sprogimas

Pasauliui reikia moterų dalyvavimo, lyderystės ir sumanumo

moteruTaip pat reikia moterų intuicijos ir pasišventimo, pareiškė kardinolas P. Parolin, popiežiaus Pranciškaus vardu sveikindamas tarptautinio moterų forumo „WFG20Italy“ dalyves ir dalyvius.

Kardinolas P. Parolin, Vatikano valstybės sekretorius, Milane pirmadienį ir antradienį, spalio 18–19 dienomis vykstantį forumą tema “A She-covery for all, Uniting Power with purpose for a new Inclusive Leadership”, pasveikino video žinia.

Jis priminė 1995 m. popiežiaus šv. Jono Pauliaus II „Laiško moterims“ įžvalgą, jog „moterų vaidmuo sprendžiant rimtus ateities klausimus vis labiau augs, kartu privers perkeisti sistemas, kad jos vis labiau apimtų humanizavimo procesus, paženklintus „meilės civilizacijos“.

Kardinolas P. Parolin priminė, jog ir popiežius Pranciškus dažnai prašo atsižvelgti į nepakeičiamą moters įnašą kuriant pasaulį, kuris taptų namais visiems. „Moterys yra konkrečios, jos žino, kaip tyliai ir kantriai austi gyvenimo gijas“, – pasakė Pranciškus šių metų sausio 1-oisos Mišių homilijoje.

Pietro Parolin popiežiaus vardu išsakė labai karštą raginimą, kartu padrąsinimą, kad kiekviena mergaitė ir jauna moteris kiekvienoje pasaulio šalyje galėtų siekti kokybiško švietimo, kad kiekviena galėtų visaverčiai atskleisti talentus, plėsti savo galimybes ir pasišvęsti visų gerovės siekiančios visuomenės plėtrai ir pažangai. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode