Mažeikiuose atidengtas stendas su žemaitišku užrašu

stendasRugpjūčio 2 d. ties Žemaitijos ir Viekšnių g. sankryža atidengtas naujas stendas su žemaitišku užrašu „Mažeikē – truopnos Žemaitėjės miests“. Jis pasitiks atvažiuojančiuosius į miestą nuo Viekšnių pusės.

Informacinio ženklo pristatymo renginyje susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, vicemerė Kristina Juškevičienė. Idėjos autoriams, žemaitiškos kultūros bei tradicijų puoselėtojams įteiktos padėkos. Kalbėjo humanitarinių mokslų daktaras, lituanistas, kalbininkas, žemaičių kalbos saugotojas ir puoselėtojas Juozas Pabrėža, kiti svečiai. Skambėjo žemaitiškos eilės ir dainos.

Idėją prie įvažiavimų į Mažeikius pastatyti ženklą su žemaitišku užrašu ėmėsi įgyvendinti Mažeikių rajono savivaldybė kartu su žemaičių aktyvistų bendruomene, kalbininkais ir muziejininkais. Kokia žemaitiška frazė geriausiai apibūdintų miestą, klausta ir visuomenės nuomonės.

Toks ženklas, kuriame yra ne vien žemaitiškas miesto pavadinimas, bet ir jį apibūdinanti frazė – kol kas vienintelis rajone.

Naujojo 4 m aukščio ir 5 m pločio ženklo su žemaitiška fraze, miesto pavadinimu bei herbu statybos darbus atliko UAB „Budinks“.

Rajone, be šio stendo, yra keletas žemaitiškų vietovių pavadinimų: BUGENĒ, ŽĖDĖKĀ, VĖIKŠNĒ, PURVIENĀ, ROZGA, OKRĖNŪ KAIMS.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode