Parama dėkojame




34-osios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinės iškilmingai paminėtos ir Mažeikiuose

premijaKovo 11-osios šventė pradėta šv. Mišiomis Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, kurias aukojo parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas ir iš Mažeikių kilęs kun. Rolandas Taučius OFM.

Prie Kultūros centro daina ir šokiu Nepriklausomybės atkūrimą paminėjo Mažeikių gimnazijų: Gabijos bei Merkelio Račkausko moksleiviai. 

 Kultūros centre įteikta Mažeikių krašto kultūros premija Virginijui Tamošiūnui – Mažeikių dailės mokyklos mokytojui metodininkui, tapytojui – už aktyvų dalyvavimą respublikiniuose ir tarptautiniuose dailės renginiuose, garsinant Lietuvos ir Mažeikių vardą, – parodose, bienalėse, už tarptautinės patirties ir meistriškumo pamokas, novatoriškas dailės ugdymo idėjas bei įgyvendinimą ir sklaidą miesto bendruomenėje, už ilgametę aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą, suaugusiųjų dailės mėgėjų ir jaunųjų kūrėjų ugdymą bei puoselėjimą, kultūrinį, šviečiamąjį darbą.

Šventę vainikavo Mažeikių choreografijos mokyklos tautinių šokių studija „Kauškutis“. Tai tradicinė šio kolektyvo dovana mažeikiškiams ir miesto svečiams. Šį kartą „kauškutiečiai“ kartu su Vilniaus universiteto dramos teatro aktoriais parodė teatralizuotą programą „Žolynų suktinis“.

Dar vidudienį savo iniciatyva Mažeikių Generolo Povilo Plechavičiaus 801-osios šaulių kuopos šaulių eisena nuo generolo Povilo Plechavičiaus atminimo lentos (Stoties g. 22) nusidriekė į Nepriklausomybės aikštę. Sugiedota Tautiška giesmė, tylos minute ir šūvių salvėmis pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę, Ukrainos žmonės.

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/photo/?fbid=735936658683303&set=pcb.735938375349798

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode