Atidaryta signataro V. Kolesnikovo paroda apie Dzūkijos krašto žmones ir įvykius

Alytaus kraštotyros muziejuje atidaryta signataro, dailininko Vytauto Kolesnikovo tapybos darbų paroda. „Mano paroda apie savo kraštą – Dzūkiją – joje įvairiu laiku vykusius įvykius – partizanų kovas, holokaustą, apie esamus ir mirusius draugus, mitologiją, kultūros paveldą ir gamtą“, – apie savo darbus kalbėjo V. Kolesnikovas.

Parodos atidaryta žydinčių gėlių jūroje ir besišypsančių veidų apsuptyje – pasveikinti dailininko atvyko gausus būrys svečių, bendraminčių, kolegų.

„Labai smagu, kad signataras nenurimsta, vis randa laiko pomėgiams, kad jį aplanko mūza. Paroda išties labai įdomi, malonios akiai spalvos. Man asmeniškai labiausiai įsiminė paveikslas „Durys į pasaulį“. Tai simbolinis momentas, kuomet iš okupacijos išsiveržėme į kitą pasaulį, į naują pasaulį. Dėkoju už šiuos darbus ir noriu palinkėti toliau eiti pirmyn ir kurti“, – atidarymo renginyje kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, jis V. Kolesnikovui taip pat įteikė Alytaus miesto ženkliuką.

„Sveikindami dailininką nepamirškime jo mūzos – žmonos Nijolės. Linkiu, kad visad šalia būtų žmogus, kuris palaiko“, – linkėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Kraštotyros muziejuje paroda veiks iki lapkričio 21 d.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode