Rumšiškėse atidaromas Medinės architektūros paveldo konservavimo, tyrimų ir mokymų centras

2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienį, 13 val. Lietuvos liaudies buities muziejus visuomenei, kultūros, medinio paveldo specialistų bendruomenei atveria atstatytų XVIII a.  Aristavėlės dvaro rūmų duris. Kviečiame susipažinti su nauja erdve, kurioje rasis vietos ekspozicijai, atspindinčiai dvaro buities kultūros fragmentus, ir visų svarbiausia – Medinės architektūros paveldo konservavimo, tyrimų ir mokymų  centrui, kuris vykdys  įvairias tyrimo ir švietimo programas.

Renginio metu pranešime ne tik apie Medinės architektūros paveldo konservavimo, tyrimų ir mokymų centro, kuriame jau darbuojasi du kultūros paveldo specialistai, veiklos pradžią, bet ir supažindinsime su Aristavėlės dvaro rūmų tvarkybos iššūkiais ir sprendimais,  kuriuos aptars  muziejaus architektas Ruslanas Aranauskas. Muziejininkai Vingaudas Baltrušaitis ir Ina Dringelytė pristatys muziejaus fonduose saugomas dvaro baldų bei tekstilės kolekcijas. Kauno styginių kvartetas (vadovas Saulius Bartulis) ne tik džiugins renginio dalyvius muzika, taip primindamas mums dar vieną svarbų dvarų kultūros aspektą , bet ir „išbandys“ naują koncertinę erdvę.

Renginio metu skirtas laikas diskusijai ir spaudos konferencijai suteiks progą dar kartą su LR kultūros ministerijos atstovais, kultūros paveldo specialistais, muziejininkais aptarti lūkesčius, uždavinius,  planus, siejamus su muziejuje naujai atgimusiais Aristavėlės dvaro rūmais.

Lietuvos liaudies buities muziejuje projekto pabaigos viešinimo renginys, Medinės architektūros paveldo konservavimo, tyrimų ir mokymų  centro atidarymas rengiamas įgyvendinant projektą „Medinės architektūros paveldo konservavimo, tyrimų ir mokymo centro vystymas, pritaikant buvusio Aristavėlės dvaro rūmų pastatą“, kurį remia Europos ekonominės erdvės finansinis mechanizmas ir Lietuvos Respublika.

LR kultūros ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode