Aptartos galimybės Panevėžio mieste įkurti dviračių parką

Šiandien Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas su įmonės „Velosolutions Lietuva“ atstovu Algiu Ribikausku aptarė galimybes Panevėžyje įsteigti moderniems miestams pritaikytą dviračių parką.

„Mūsų siekis – padaryti miestą patrauklesnį ir įdomesnį jauniems žmonėms. Dviračių parko ar kelių parkų įkūrimas pagyvintų panevėžiečių gyvenimą ir dar kartą patvirtintų Panevėžio, kaip dviračių miesto, statusą. Artimiausiu metu parko įkūrimo galimybes apsvarstysime su Savivaldybės specialistais“, – po susitikimo sakė meras R. Račkauskas.

Dviračių parkas – specialiai įrengta trasa ar lauko erdvė, pritaikyta įvairaus amžiaus ir įgūdžių dviratininkams. Ji susideda iš posūkių, mažų ir didelių šuolių, įvairių kalnelių greičiui vystyti. Taisyklingai valdant kūną, visoje trasoje galima ištisai važinėti neminant pedalų. Velotrasą galima įrengti beveik bet kur, pritaikyti tvarkingai teritorijai ar apleistai vietai, paverčiant traukos centru. Trasa gali būti žaidimų aikštelės, poilsio zonos, gyvenamojo namo kiemo ar pan. dalis. „Velosolutions Lietuva“ specialistų nuomone, mažiausia trasa gali būti 250 kv. m, tačiau rekomenduojamas minimalus dydis – 1000 kv. m.

Pasak A. Ribikausko, dviračių parkas skatintų žmones laisvalaikį leisti turiningai, bendraujant su kitais, lavinant savo kūną ir gebėjimus.

Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode