Paminėjo Juozo Aleksandravičiaus 120-ąsias gimimo metines

Spalio 15 d., šeštadienį, Viekšniuose (Mažeikių r.) buvo minimos Juozo Aleksandravičiaus 120-osios gimimo metinės. Kapinėse, prie J. Aleksandravičiaus paminklo, buvo padėtos gėlės ir uždegtos žvakutės. Vėliau laikinojoje Viešnių bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už a. a. J. Aleksandravičių bei visą jų giminę. Po to visi buvo pakviesti į Viešnių I-osios vaistinės muziejų kur vyko minėjimas „Vaistininkas iš pašaukimo…“.

Muziejaus vadovė Danutė Končienė supažindino susirinkusius su J. Aleksandravičiaus biografija ir kartu su Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filialo bibliotekininke Sniegina Chriščinavičienė skaitė dukros Zofijos Aleksandravičiūtės-Navickienės bei globotinės Donetos Gulbinaitės atsiminimus apie „tatuką“. Renginio metu buvo parodyta Lietuvos farmacininkų sąjungos, Lietuvos kraštotyros draugijos nario bei Lietuvos nusipelniusio provizoriaus Liudviko Rulinsko istorinė filmuota medžiaga apie įžymųjį vaistininką.

Minėjime dalyvavusi J. Aleksandravičiaus dukra savo pasisakymą pradėjo nuo padėkos viekšniškiams už tai, kad prisimenamas jos tėvelis, kad išsaugota autentiška vaistinė. Dovanojo vaistinės muziejui savo senelės, mamos, tetos siuvinėtas monogramas.

Renginio pabaigoje muziejaus darbuotojų pasiūtomis lėlėmis Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos teatro klasės (vad. Rita Bacevičienė) mokiniai kartu su Viekšnių kultūros centro mėgėjų teatro aktoriais suvaidino tikras, gyvenimiškas situacijas iš J. Aleksandravičiaus gyvenimo.

Muziejaus vadovė D. Končienė kartu su dalyvavusiais J. Aleksandravičiaus artimaisiais – dukra Zofija, anūku Broniumi bei proanūkiais Rūta ir Martynu – kvietė visus renginio dalyvius pabendrauti prie puodelio arbatos, pasivaišinti šakočiu.

Mažeikių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode