Po keturiasdešimties metų...

     Praėjusią savaitę Mažeikių rajono savivaldybės mero iniciatyva būrin buvo sukviesti seni bendražygiai – Mažeikių futbolo komandos „Atmosfera“ žaidėjai. Ši komanda 1976-aisiais metais pirmą kartą Lietuvos futbolo čempionate iškovojo aukso medalius. Po trejų metų „Atmosfera“ šalies čempionais tapo antrąjį kartą.

Neeilinė publika

     Prisiminti auksinį finišą į Savivaldybės organizuotą renginį spalio 13 d. atvyko ne tik legendinės komandos treneris Juozas Vaitkevičius ir žaidėjai, bet ir buvusios futbolo komandos „Elektra“ veteranai, Mažeikių garbės pilietis fotomenininkas Jonas Strazdauskas bei tuometines žaidynes dar vaiko akimis stebėdavęs dabartinės futbolo komandos „Atmosfera“ prezidentas Nerijus Gudaitis.

     Renginyje taip pat dalyvavo Savivaldybės meras Antanas Tenys, jo pavaduotoja Sigutė Bernotienė bei patarėjas Giedrius Petrulevičius, Savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė, Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė ir kiti.

Įrašyta aukso raidėmis

     „Atmosfera“ savo pergales aukso raidėmis įrašė į Mažeikių ir Lietuvos sporto istoriją. Tai ypatingas kolektyvas, kuriame išaugo ne viena atsakingų, sąmoningų, pilietiškų, sportiškų mažeikiškių karta. Jūsų sukaupta patirtis, išlavinti gebėjimai, žinios yra ne vien jūsų ar šeimos narių, bet ir bendruomenės turtas. Jis tampa ypač vertingas tada, kai juo dalijatės – ir tarp savęs, ir su jaunimu, ir su visuomene“, – dėkodamas ir auksinės pergalės Lietuvos čempionate 40-mečio proga sveikindamas sporto veteranus sakė meras A. Tenys. Linkėjo stiprybės, sveikatos ir neblėstančios energijos ir futbolo veteranams įteikė padėkas už  Mažeikių krašto žmonėms duotą įkvepiantį pavyzdį kopiant į sporto aukštumas, už padrąsinimą nepasiduoti, eiti tik pirmyn, kovoti ir nugalėti.

Pavyzdys jaunajai kartai

     Buvusi profesionali sportininkė, mero pavaduotoja S. Bernotienė džiaugėsi įkvepiančiu pavyzdžiu jaunajai kartai: „Jeigu jie bus tokie pat stiprūs ir entuziastingi kaip jūs, pasieks daug pergalių.“

     „Atmosferos“ treneris J. Vaitkevičius įteikė Savivaldybės merui futbolo kamuolį su veteranų parašais, dėkojo už Savivaldybės vadovų skiriamą dėmesį sportui, sutvarkytas aikštes ir suteiktas puikias sąlygas jauniesiems futbolininkams siekti aukštumų futbolo srityje. 

     Tuo pačiu vardu pasivadinusios komandos prezidentas N. Gudaitis atsiminimais nukeliavo į vaikystės laikus, kai neturėdamas nė dešimties lyg šventės laukdavo, kada galės paslapčiomis prasmukti pro tvoros plyšį ir pamatyti futbolo rungtynes: „Laimingiausia diena buvo ta, kai mane, dar 16 metų jaunuolį, pakvietė prisijungti prie „Atmosferos“ komandos, kurioje teko garbė pažaisti su keletu veteranų.“
     Susitikimo dalyviams gerą nuotaiką dovanojo Mažeikių krašto dainininkė Jolanta Kriaučiūnienė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode