Jaunimo politikos 20-mečio protmūšis Elektrėnuose

1996 m. Lietuvoje buvo patvirtinta „Valstybinė jaunimo politikos koncepcija“, tad šiais metais minimas jaunimo politikos dvidešimtmetis. Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, norėdamas paminėti šią sukaktį, rugsėjo 8–11 d. pats organizavo ir kvietė savivaldybes organizuoti jaunimui skirtą savaitgalį. Elektrėnai taip pat prisijungė prie šios progos minėjimo.

 

Rugsėjo 8 d. 18 val. Elektrėnų savivaldybės jaunimo reikalų taryba kartu su Lietuvos moksleivių sąjungos Elektrėnų mokinių savivaldų informavimo centru suorganizavo protmūšį Elektrėnų jaunimui. Protmūšis vyko Lietuvos mastu, tai reiškia, kad vyko vienu metu visoje Lietuvoje (visose Lietuvos savivaldybėse, kurios sutiko dalyvauti). Protmūšio klausimus (iš jų daugiausia buvo susiję su jaunimo politika) paruošė Jaunimo reikalų departamentas.

Labai smagu, kad į renginį susirinko tiek daug jaunimo: 9 jaunimo komandos ir būrys palaikančiųjų. Protmūšį laimėjo daugiausia žinių apie jaunimo politiką turėjusi komanda iš Vievio „Aštuntą išeinam“, kuri buvo apdovanota Elektrėnų vietos veiklos grupės įsteigtais prizais, o visos kitos komandos gavo paguodos prizus iš Jaunimo reikalų departamento bei Elektrėnų savivaldybės administracijos.

Nuoširdžiai dėkojame dalyvavusiems jaunuoliams, juos atlydėjusiems mokytojams ir draugams bei organizacijoms, skyrusioms šaunius prizus.

Neringa Pulauskienė, Elektrėnų savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode