Mažeikiuose – sveikos gyvensenos virusas

Mažeikiuose įsibėgėja naujas virusas. Juo „užsikrėtusieji“ tampa sveikesni, žvalesni bei linksmesni, nes tai sveikos gyvensenos virusas „Būk SVEIKas“, kurį organizuoja Mažeikių kultūros centras. Rugpjūčio 16 dieną startavęs renginių ciklas, skirtas didinti bendruomenės fizinį aktyvumą, užimtumą bei atkreipti dėmesį į sveikatos problemas.

 Veiklos nemokamos

Mažeikių kultūros centras laimėjo projektą pagal Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą, todėl visos „Būk SVEIKas“ veiklos visiškai nemokamos. Toks sveikos gyvensenos projektas rengiamas pirmą kartą ir jis unikalus tuo, jog sporto užsiėmimai jungiami su kultūrine, menine veikla. Organizatoriai, siekdami šį sveikos gyvensenos virusą išplėsti kuo didesniam žmonių skaičiui, veiklas rengia skirtingose miesto erdvėse, o patys renginiai skirti visoms amžiaus grupėms – nuo vaikų iki senjorų, kad kiekvienas rastų sau patinkančią.

Užsiėmimai vaikams

Renginių ciklas pradėtas vaikams skirtais kūrybiniais-edukaciniais užsiėmimais „Kurk linksmai – bendrauk smagiai“. Jie  sulaukė itin didelio susidomėjimo – kiekvieną dieną vaikų susirinkdavo vis daugiau, ne tik iš Mažeikių, bet ir iš aplinkinių miestelių. Per užsiėmimus vaikai lankstė iš popieriaus bei balionų, gamino naminį molį ir lipdė iš jo, spalvino mandalas, susipažino su dekupažo technika ir patys galėjo dekoruoti pasirinktus daiktus. Užsiėmimus vedusios Kultūros centro pramoginių renginių organizatorė Karolina Riaukaitė ir Kultūros centro etnografė Jolanta Kaleckienė džiaugėsi vaikų entuziazmu, jų teigimu, visi dirbo labai noriai ir nuoširdžiai. Užsiėmimai sudomino ne tik mažuosius dalyvius, bet ir jų tėvelius, kurie taip pat prisijungė prie darbelių gaminimo. Organizatorės liko nustebintos – paskutinio užsiėmimo metu moterys sulaukė ne tik nuoširdžių vaikų padėkų, bet ir gėlių, ir įvairių piešinukų.

Subūrė šeimas

Rugpjūčio 27 dieną vyko popietė „Sveikas skonis“. Jos metu buvo galima dalyvauti mankštose su žaidybiniais elementais, taip pat piešinių konkurse „SVEIKa ir skanu“. Visi susirinkę galėjo paragauti keleto rūšių arbatos, taip pat vietoje verdamos žolelių arbatos bei sveikuoliškų užkandžių.

Rugsėjo 3 dieną vykusi sporto šventė šeimai „PaSVEIKinkim vieni kitus...“ kvietė susiburti šeimas ir smagiai bei aktyviai praleisti laiką. Renginio metu veiklos netrūko nei vaikams, nei suaugusiems: vyko sporto rungtys, įvairūs žaidimai, taip pat buvo galimybė paragauti sveikuoliškos arbatos. Šventės partnerė, studija „Burės“ mažuosius renginio dalyvius kvietė pasipuošti piešiniais ant veidukų bei pasidžiaugti muilo burbulais. Organizatoriai džiaugėsi šios studijos iniciatyva prisijungti prie renginio, todėl maloniai kviečia ir kitas organizacijas, norinčias prisidėti prie dar vyksiančių renginių.

Jogos užsiėmimai

Nuo rugsėjo 6 dienos Kultūros centre vyksta jogos užsiėmimai. Juos veda verslininkas, jau daug metų jogą praktikuojantis jogos mokytojas iš Telšių Remigijus Juška. Užsiėmimais labiausiai susidomėjo moterys, vienos dėl sveikatos, kitos dėl noro įgyti žinių ar tiesiog išbandyti kažką naujo. „Į šiuos užsiėmimus man pasiūlė eiti draugė, dar niekada nebuvau bandžiusi jogos, todėl nusprendžiau apsilankyti. Esu labai patenkinta atmosfera, mokytojo atsidavimu ir meistriškumu bei pokalbiu po užsiėmimo prie puodelio arbatos“, – sakė užsiėmimo dalyvė Eglė Dargytė. Jogos treniruotės vyksta antradieniais ir penktadieniais 19 valandą Kultūros centre. Iš viso numatoma 10 užsiėmimų, todėl norintys išbandyti jogą ir pasisemti teorinių žinių visą rugsėjo mėnesį kviečiami registruotis.

Vyksiantys renginiai

Mažeikiškiai rytmečius skatinami pradėti aktyviai. Rugsėjo 19–23 dienomis, 7 valandą ryto, visi norintys kviečiami susirinkti prie Kultūros centro, kur vyks gimnastikos užsiėmimai. Taip pat mažeikiškiai turės galimybę geriau pažinti miestą, atrasti naujas, dar neatrastas Mažeikių vietas rugsėjo 24 dieną vyksiančiose orientacinėse varžybose. Rugsėjo 30 dieną Pavenčių paplūdimyje vyks edukacinė-praktinė programa „SVEIKatinimo laipsnis“ pirties gerbėjams. Spalio 21, 22 dienomis Kultūros centro Pramogų salėje vyks šokių maratonai, skirti moksleiviams ir suaugusiems. Renginių ciklą vainikuos lapkričio 8 dieną Mažojoje salėje vyksiantis seminaras „SVEIKame kūne – SVEIKa siela“. Nors renginių ciklą iš viso sudaro 11 renginių, tačiau organizatoriai mažeikiškiams atskleidžia ne visus, vieną iš jų laiko paslaptyje ir žada nustebinti miesto gyventojus.

Renginių ciklo ateitis

Kalbėdamas apie šio renginio ateitį Kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius teigė, jog norėtųsi, kad šis sveikatos virusas „Būk SVEIKas“ būtų tęstinis ir tęstųsi ne vienus metus, tačiau viskas priklausys nuo palaikymo, žmonių atsiliepimų. K.Riaukaitė pritarė, jog tikimasi, kad projektas tęsis ir kitais metais. Renginių kiekis ateityje galbūt bus mažesnis, atsižvelgiant į mažeikiškių nuomonę, bus rengiamos tik labiausiai patikusios veiklos.

Kristina KONČIŪTĖ

Nuotraukos Albino Uiki

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode