Kviečia balsuoti už projektą „Plungės išmanusis parkas“

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba organizuoja konkursą „Naujasis knygnešys“ –  Kultūros ir turizmo kategorijoje dalyvauja ir Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektas „Plungės išmanusis parkas“.

Konkurso „Naujasis knygnešys“ tikslas –  atrasti originalius, inovatyvius, pažangius ir reikšmingus Lietuvoje sukurtus skaitmeninio turinio sprendimus, kurie įgyja teisę vadintis Lietuvos skaitmeniniais „naujaisiais knygnešiais“ ir yra nominuojami atstovauti Lietuvai Jungtinių Tautų globojamame konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai“.

„Plungės išmanusis parkas“ yra Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos sukurta virtuali edukacinė pažintinė programa (interneto svetainė) su turinio valdymo sistema, pritaikyta mobiliesiems įrenginiams ir skirta pažinčiai su kultūros paveldo objektais . Kartu sukurta parko vizualiosios komunikacijos sistema, kurią, be svetainės, sudaro svetainės tinklaraštis, informacinės turo objektų lentelės su QR kodais, lankstinukas-turo žemėlapis su naudotojo atmintine, informaciniai plakatai įvairiose Plungės vietose. Viešojoje bibliotekoje įrengtas informacinis kampas lankytojams su išmaniuoju televizoriumi svetainės „Plungės Išmanusis Parkas“ peržiūrai bei informacine medžiaga: turo žemėlapiais, „Plungės išmaniojo parko“ logotipais pažymėtais suvenyrais turo lankytojams. Aplankius turą, bibliotekoje galima įsigyti „Plungės išmaniojo parko“ lankytojo „diplomą“, pažymėtą specialiu antspaudu ar įsigyti turo objektų atvirlaiškį.

„Plungės išmanusis parkas“ leidžia išsamiai per atstumą (internetu) arba akis į akį susipažinti su istorine, kultūrine bei gamtine prasme itin turtingu, didžiuliu (beveik 60 ha) M.Oginskio dvaro parku bei dvaru. Itin svarbus čia yra gamtinis aspektas – išsamiai pristatoma iki šiol mažai pažinta parko gamta.

Garsaus ir patrauklaus kultūros paveldo lankytojams „Plungės išmanusis parkas“ į rankas įdavė „įrankius“ ir suteikė galimybę jį pažinti išsamiau, tiksliau, įdomiau ir patraukliau. Programa skirta neskubantiems keliautojams, mėgstantiems kantriai ieškoti ir surasti ne tik aiškiai matomus objektus, bet ir paslaptingas užkampių vietas. Tačiau jis puikiai tinka ir keliaujantiems grupėmis – mobiliaisiais įrenginiais lengvai pasiekiama informacija puikiai tiks kelionės iliustracijai.
Visi, kurie plungiškių projektui linki sėkmės bei išplaukti į tarptautinius vandenis, kviečiami per feisbuką prisijungti prie konkurso „Naujasis knygnešys“ profilio ir Kultūros bei turizmo kategorijoje atiduoti savo balsą už projektą „Plungės išmanusis parkas“.

Žinoma, kad projektas „Plungės išmanusis parkas“ pateko į konkurso finalą. Projekto autoriai kviečiami gegužės 17 dieną pristatyti savo darbą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Padrąsinkime saviškius ir palinkėkime jiems sėkmės!

Plungės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode