Mažeikiškiams – liaudies medicinos eksperto patarimai

Gegužės 3 dienos pavakarę į Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Mažąją salę rinkosi mažeikiškiai ir visi besidomintys liaudies medicinos stebuklais. Čia paskaitą skaitė garsus Lietuvos žolininkas, liaudies medicinos ekspertas, vaistininkas Virgilijus Skirkevičius, kurio įsitikinimu: „Paslaptys ne žolėse ir vaistuose, o mumyse.“

Svečias ypač akcentavo būtinybę nustatyti ligos priežastį ir tik tada pradėti gydymą, kadangi žolelių ir vaistų mišinys gali sukelti itin rimtas neigiamas pasekmes.

„Svarbiausia – vidinė žmogaus stiprybė, valia ir pastangos, kurių dėka žmogus pasijunta geriau, o galbūt ir visiškai pasveiksta“, – tikino farmacininkas.

V. Skirkevičius minėjo daugybę rūšių žolelių, kurios naudingos mūsų sveikatai pagerinti, normaliam organų funkcionavimui, pasidalino vertingais patarimais esant kitiems negalavimams. Paskaitoje kalbėta bei pateikta begalė pavyzdžių apie įvairias depresijos formas, šizofreniją, širdies ir nervų sistemos ligas.

Susirinkusieji naudodamiesi proga uždavė nemažai klausimų, kreipėsi dėl vienokios ar kitokios ligos gydymo: domėjosi, kokias žoleles ar augalus vartoti esant skydliaukės, tulžies, migrenos, sąnarių problemoms.

Paskaita tikrai neprailgo – susitikimo dalyviai džiaugėsi žymaus žolininko, vaistininko V. Skirkevičiaus vertingais patarimais bei naujomis žiniomis.

Alina JONIKĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode