Kęstutis Bartkevičius: „Kodėl savivaldybės veiklos ataskaitoje net neužsimenama apie problemas?“

     Pareikšti keletą minčių rajono aktualijomis paskatino šiuo metu vykstančios rajono Savivaldybės mero, Tarybos ir Savivaldybės administracijos direktoriaus teikiamos ataskaitos seniūnijose bei jų pateikimas rajono Tarybos posėdyje. Rajono realijas atspindi Savivaldybės administracijos direktoriaus ataskaitoje pateikiama analizė ir probrėškomis pateikiamos problemos, kliudančios įgyvendinti numatytas priemones.

 

 

      Suprantama, kad pagrindinė problema, trukdanti pasiekti norimų rezultatų – lėšų stygius. Apie tai dažnai užsimenama ir atsakymuose, pateiktuose man, kaip Seimo nariui, dėl vietos bendruomenių keliamų problemų įgyvendinant vandenvalos projektus, tvarkant kelius, gatves, įrengiant apšvietimą ir panašiai. Manau, kad ne viską lemia lėšų stygius, svarbi ir organizacinė branda. Mieste daugėja šiuolaikiškai įrengtų gatvių, pėsčiųjų ir dviratininkų takų. O jų priežiūra? Miesto seniūnijai kiekvieną pavasarį, ne išimtis ir šis, atsiranda kliuvinių išvalyti gatves bei takus po žiemos nuo susikaupusių nešvarumų ir nuo jų kylančių dulkių. Gerai, kad saulutė dar per menkai šviečia...

      Kasmetinės problemos ir su kovarnių tarša miesto parkuose ir jau visai nejuokingai skamba pasiaiškinimas, kad „garbingoje kovoje vėl pralaimėtas mūšis su jais“. Jei kyla problemų dėl šiuo metu esančių spragų įstatyminėje bazėje, esu atviras aptarti ir, reikalui esant, kartu paruošti galimus siūlymus įstatymų ar norminių dokumentų pakeitimui, tačiau kol kas tokių siūlymų, išskyrus žodinius pamąstymus, nesulaukiau.

      Pastarąjį mėnesį Mažeikiuose vietos gyventojų nepasitenkinimo bangą sukėlė pradėtos statybos (biuro pastatas ir degalinė) Žemaitijos gatvėje. Problema, mano nuomone, ta, kad vengiama bendrauti su gyventojais bei viešųjų ryšių stoka. Blogiausia, kad tai kartojasi, nes Savivaldybėje paprasčiausiai atsakingi žmonės nebendrauja su vietos gyventojais pristatant jiems ir drauge aptariant galimybes įgyvendinti naujus projektus, o „ne malšintų gaisrą“ jam jau įsiplieskus. Bijau būti blogu pranašu, bet panaši situacija gali kilti ir su numatomo geležinkelio viaduko statyba Algirdo gatvėje. Visuomet buvau įsitikinęs, kad šis projektas nepasitarnaus galutiniam tikslui atlaisvinti miesto gatves nuo sunkiojo transporto. Kažkada jau buvo skirtos lėšos miesto vakariniam apvažiavimui įrengti. Deja, jos nukeliavo šalutinių miesto gatvių tvarkymo darbams. Manau, kad, kol dar ne vėlu, reikia galutinai apsispręsti, ar viaduko statyba šioje vietoje – realiai pagrįsta. Pamąstykime ir apie tai, kaip vyks transporto judėjimas mieste viaduko statybos metu, o ji truks ne mėnesį, ne metus...

      Prieš gerą savaitę rajoninėje spaudoje pasirodė mano straipsnis „Nepamatuoti sprendimai atima galimybę tęsti pradėtus darbus“. Jame užsiminiau apie neefektyvų regioninės politikos vykdymą, jo vystymuisi skirtų lėšų mažinimą. Šiame straipsnyje užsiminiau ir apie Mažeikių daugiafunkcinio sporto ir pramogų komplekso projektą, kuriam nėra skirta lėšų. Aiškinantis „aiškėja“, kad ir Savivaldybėje neatlikti namų darbai šiuo klausimu.

      Pateikiama Savivaldybės veiklos ataskaita veikiau primena Statistikos departamento medžiagą, todėl kyla pagrįstas klausimas – kodėl svarbiame Savivaldybės dokumente net neužsimenama apie tikrąsias mūsų krašto žmonių problemas?

Kęstutis Bartkevičius

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode