Tautodailininkų parodos Mažeikių r. Pikeliuose

   Kas, jei ne tautodailininkai parodų lankytojų širdyse, jų sodybose padeda po saulę – svajonę, džiugesį, paveikslą, parsineštą iš susitikimo, todėl reikalingos tautodailininkų darbų parodos, edukacinės programos su jais ar jų pasekėjais.

      Miestelio gyventojai turėjo galimybę su Rima iš Akmenės kurti atvirukus pagal dailininkės Sigutės Ach technologiją, tapyti ant puodelių patariant dailininkei Nomedai Marčėnaitei, apžiūrėti Kelmės tautodailininkų darbus miesto šventėje, piešti kartu su tautodailininke Alma Krapauskiene, velti su A. Ožinskiene, austi su Latvijos Respublikos Aucės tautodailininke Vija Vanaga.

      Pikeliškiai dalyvavo susitikimuose su kūrėjais iš Skuodo rajono – A. Petrausku, E. Šeputaite, N. Rindeikiene, R. Jankauskiene, S. Kinčiene, B. Steponavičiene, iš Klaipėdos r. Gargždų – B. Dambrauskiene, R. Riauke, V. Kaubriene. Vyko siuvinėtų darbų, karpinių, juodosios keramikos, atvirukų, tapybos darbų parodos. Surengtos Plungės tapytojų V. Mišeikienės, A. Černiauskienės, Telšių r. tautodailininkės J. Gumuliauskienės darbų iš šiaudų, mažeikiškės mezgėjos L. Ciparienės darbų parodos.

      Pikelių kultūros namuose veikia stacionari Mažeikių tautodailininkų tapytojų padovanotų paveikslų paroda. Balandžio mėnesį vyko dviejų tautodailininkų iš Šiaulių r., Ginkūnų, Gintaro Daukšos tapybos darbų ir Rasos Daukšienės tekstilės darbų parodos. Saulėti vaizdai. Gal todėl, kad pavasaris? O pavasaris ant kiekvieno kalnelio padeda po saulę...

Eliutė POCEVIČIENĖ

Kultūrinės veiklos organizatorė

     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode