Skyrė paramą futbolo komandai

  Praėjusią savaitę vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės Sporto tarybos posėdyje nuspręsta paremti profesionalų lygoje žaisiančią asociacijos „FK Atmosfera“ futbolo komandą ir svarstyti nauji Premijų skyrimo Mažeikių rajono savivaldybės sportininkams kriterijai ir tvarka.

 

Įsipareigojo remti

     Posėdžio pradžioje Sporto tarybai vadovaujanti Savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė priminė, jog buvo palikta rezerve dalis lėšų profesionaliajam sportui remti: „Futbolo klubui „Atmosfera“ paremti buvo palikta 20 tūkst. eurų su sąlyga, jei jie gaus licenciją žaisti II lygos sezono futbolo čempionate. Jie licenciją gavo ir buvo pakviesti žaisti II lygoje. Pagal bendrą mūsų susitarimą Savivaldybė yra įsipareigojusi trejus metus remti komandą po 20 tūkst. eurų, o kitą sumą prisidėtų iš rėmėjų.“

     Pasak S. Bernotienės, klubas pristatė parengtą sąmatą, pagal kurią paskirstyti Savivaldybės ir rėmėjų gautos lėšos.

     Sporto tarybos nariams kilo klausimų dėl varžybų tvarkaraščio, ar teisingai numatytos lėšos komandos išvykoms į varžybas, kiek kainuoja legionieriai ir kt.

     Posėdyje dalyvavęs treneris Nerijus Gudaitis atsakė į Sporto tarybos narių klausimus ir paaiškino, jog žinomos varžybose dalyvaujančios komandos: laukia kelionės į Biržus, Šiaulius, Kretingą, Klaipėdą, Gargždus, Akmenę. Kelionės lėšos sudėliotos pagal Mažeikių autobusų parko įkainius, dar kainuoja draudimas. Pasak trenerio, jie renkasi saugų transportą, taip pat stengiasi, kad dalis pinigų grįžtų Savivaldybei. Dėl atlyginimų N. Gudaitis patikino, jog samdomi tokio lygio žaidėjai, kuriems užteks mokamo atlyginimo, o pats treneris gauna simbolinį atlyginimą ir dirba daugiausia iš entuziazmo. Pasak trenerio, žaidėjams reikalinga motyvacija, todėl skiriamas bent jau maitinimas.

     Tarybos nariai patvirtino futbolo komandos rėmimą trejiems metams po 20 tūkst. eurų, jeigu komanda išliks II lygoje, jei išeis į aukštesnę lygą, bus peržiūrimas ir finansavimas.

Svarstė pakeitimus

     Tarybai buvo pateikta 2015 m. Mažeikių rajono savivaldybės tarybos patvirtinta Premijų skyrimo Mažeikių rajono savivaldybės sportininkams kriterijai ir tvarka, kurią būtina tobulinti ir keisti. Daugiausia diskusijųkilo ir pasiūlymų sulaukta dėl premijų skyrimo kriterijų ir dydžių.

     Siūlyta apdovanoti ne tik olimpinėse, bet ir parolimpinėse žaidynėse aukštus rezultatus pasiekusius sportininkus, taip pat ne tik nugalėtojus, bet ir prizininkus ir kt.

     Sporto taryba nutarė labiau įsigilinti į kriterijus ir dar kartą juos apsvarstyti, o gegužės mėnesį pateikti tvirtinti Savivaldybės tarybai.    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode