Gamtosauginė veikla sutelkia ir džiugina

Mažeikių lopšelio-darželio ,,Pasaka“ vaikai ir bendruomenės nariai ne pirmus metus dalyvauja tarptautinėje gamtosauginių mokyklų kampanijoje ,,Mažiau šiukšlių“.

Dalyvauja švietimo įstaigos

Auklėtoja metodininkė Asta Žukauskienė „Būdui žemaičių“ papasakojo, kad 2016–2017 m. m. tarptautinėje „Mažiau šiukšlių“ kampanijoje dalyvauja 25 Lietuvos švietimo įstaigos. Šiais metais į kampaniją įsijungė šešios naujos šalys, kurios dalyvauja Jaunųjų aplinkos reporterių programoje: Naujoji Zelandija, Australija, Brazilija, Kinija, Indija ir Airija. „Mažiau šiukšlių“ kampanijos II ciklas prasidėjo 2014 m. 27-iose pasaulio šalyse. Šia kampanija siekiama vaikams suteikti žinių ir informaciją apie šiukšlinimo sukeliamas problemas bei paskatinti juos siekti teigiamų pokyčių.

Organizavo renginius

„Projektinės savaitės ,,Mažiau šiukšlių“ metu atlikome bendruomenės apklausą apie atliekų rūšiavimą, buvo parengti grupių stendai ,,Mes norime švarios aplinkos“, kurie šiuo metu pristatomi Viešojoje bibliotekoje. Pravedėme viktoriną ugdytiniams ,,Rūšiuoju – esu atsakingas“, demonstravome filmuką apie atliekų rūšiavimą ir perdirbimą, kitą savaitę lankysimės Jėrubaičių savartyne.

   Kad mažintume išmetamų plastiko maišelių kiekį, prisijungėme prie Klaipėdos lopšelio-darželio ,,Volungėlė“ organizuojamo projekto ,,Mano šeimos ypatingas pirkinių maišelis“. Pakvietėme dalyvauti vaikų šeimos narius, įstaigos darbuotojus sau arba vaikui pasiūti pirkinių maišelį. Rankų darbo maišelius vaikai demonstravo salėje ir buvo apdovanoti padėkos raštais. Dalyvaudami projekte tikimės, kad tai padės spręsti lopšelio-darželio aplinkos bei šalia esančios teritorijos tvarkymo, ekologines antrinių atliekų rūšiavimo problemas. Projekto dėka aktyvinamas bendruomenės ir mikrorajono gyventojų ekologinis sąmoningumas, įtraukiant vaikus bei ugdytinių tėvus į projekte numatytus renginius. Taip pat vystomas bendravimas ir bendradarbiavimas su socialiniais partneriais: darželiu-mokykla ,,Kregždutė“, Tirkšlių lopšeliu-darželiu ,,Giliukas“. Liko dar daug darbų, kuriuos tikimės padaryti iki projekto pabaigos: akcija miesto gyventojams ,,Mes už švarią aplinką“, aplinkos tvarkymo savaitė su tėveliais ,,Už tvoros – norim švaros“ ir kiti“, – pasakojo A. Žukauskienė.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode