Lankėsi mokyklose ir darželiuose

Pasaulinė Žemės diena minima kovo 20 d. Šią dieną fiksuojamas pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas visuose Žemės rutulio kampeliuose tampa vienodas. Renginiai paminėti Žemės dienai vyksta visą mėnesį. Juos organizavo ir Ventos regioninio parko direkcija.

Parko darbuotojai aplankė 8 mokyklas ir darželius, skaitė paskaitas, organizavo kitokius renginius. Moksleiviai įdėmiai klausėsi pasakojimų apie Ventos regioninio parko gamtos ir istorijos išskirtinumą, parke vykdomą veiklą, apie saugomas rūšis, inkilų gamybą ir jų svarbą. Paskaitų metu diskutavome apie vykdomus monitoringus, ekologiją, retąsias rūšis, pilietinį atsakingumą. Užsiėmimų metu mokiniai maloniai nustebino puikiomis žiniomis apie krašto istoriją, juos supančią gamtą, biologinę įvairovę. Sutarėme, kad pavasariui įsibėgėjus susitiksime vėl, tik jau gamtoje, kur visą gamtos esybę galima paliesti ranka.

Keldami inkilus paminėjome 40 paukščių dieną bei paukščių sutiktuves, išsiaiškinome, kokie paukščiai gyvena mūsų aplinkoje, kaip ir kada inkilus kelti, kad paukšteliai džiugintų mus savo giesmėmis.

Mokyklose buvo pristatytas naujasis vadovas po Ventos regioninį parką, kuriame paprastai, lengvai suprantamai bei iliustruotai pateikiama informacija, padėsianti savarankiškai keliauti po išskirtiniausias parko vietas bei pažintis jas.

Nerijus GUDMONAS
Vyr. specialistas (ekologas)

Nuotraukos Ventos regioninio parko archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode