Šiauliuose neįgaliųjų artimiesiems – laikinas atokvėpis

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos  įgyvendina  projektą „Tvaraus perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų sistemos sąlygų sukūrimas Lietuvoje“. Prie projekto įgyvendinimo prisideda Šiaulių miesto savivaldybės globos namai (toliau – Globos namai)  kurių tikslas – nemokamai suteikti trumpalaikį poilsį šeimos nariams, tėvams ar globėjams,kurie rūpinasi asmenimis su proto ar (ir) psichikos negalia, padėti jiems atgauti energiją, jėgas, suteikti galimybę dalyvauti darbo rinkoje, sociokultūriniame visuomenės gyvenime.

Globos namai teiks paslaugas Šiaulių regione, 10-čiai proto ar (ir) psichikos negalią turintiems asmenims, jų šeimų nariams, tėvams ar globėjams. Vienam paslaugos gavėjui teikiamos paslaugos vidurkis yra 336 akademinės valandos per 12 mėnesių paslaugos teikimo laikotarpį.

Paslauga apima:

  • Specialisto atvykimą į paslaugos gavėjo namus;
  • Pagalbą tenkinant paslaugos gavėjo fiziologinius poreikius, tokius kaip maitinimas, higiena, kūno priežiūra (esant būtinybei), užtikrinamas specialisto pritaikyto gydymo tęstinumas ar palaikymas;
  • Pagalbą tenkinant paslaugos gavėjo psichosocialinius poreikius, tokius kaip pasivaikščiojimas, užsiėmimas paslaugos gavėjo norus ir gebėjimus atitinkančia veikla, kasdienio gyvenimo įgūdžių ugdymas ir palaikymas, lankymasis įvairiose įstaigose ir institucijose ir pan.;
  • Pagalbą šeimos nariams, tėvams ar globėjams buitinėse ir gyvenimiškose situacijose, susijusiose su paslaugos gavėjo poreikiais.

Paslaugos gavėjas, jo šeimos nariai, tėvai ar globėjai apmoka specialaus (pavyzdžiui ketoninės dietos) maisto (jei būtina), asmeninės higienos, sauskelnių, sveikatos priežiūros ir kitas paslaugos gavėjo poreikių tenkinimo priemonių įsigijimo išlaidas arba suteikia tiekėjui visas priemones, specialų maistą, medikamentus ir pan. kurie yra būtini ir/ar reikalingi paslaugos gavėjui.

Šiaulių miesto savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode