Neįgalaus jaunimo forume „Misija įmanoma!“ mezgėsi draugystės tiltai

Praėjusį savaitgalį Alytuje vyko jau antrasis VšĮ „Baltijos Ugdymo Centras“ ir Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotas jaunimo forumas „Misija įmanoma!“. Jo metu į neoficialia Dzūkijos sostinę vadinamą miestą sugužėjo neįgalaus jaunimo lyderiai iš visos Lietuvos. Vieni nuo gimimo, kiti po nelaimingų atsitikimų negalios paženklinti jaunuoliai susirinkusiems alytiškiams pasakojo savo istorijas – sudėtingas, kupinas išbandymų ir nusivylimų, tačiau tuo pat metu turinčias laimingas pabaigas. Juk visi jie baigė mokslus, įgijo profesijas, kai kurie net ne po vieną, sukūrė verslus ir ne tik netapo našta artimiesiems, bet ir rado būdų būti naudingais visuomenei.  

„Šis forumas ypatingas tuo, kad pasakodami savo istorijas pranešėjai nesiekia graudinti ar padejuoti, kaip sunkiai gyvena. Pagrindinė „Misija įmanoma!” mintis – pozityvumas, kurio galima rasti net ir sudėtingiausiose situacijose”, – įsitikinusi “Baltijos ugdymo centro” partnerė Žydrė Gedrimaitė.

Liūdėti išties nebuvo kada – pranešėjai istorijas gardino pokštais, romantiškų nuotaikų dvelksmą dovanojo alytiškės Jūratės Mokrecovaitės, klaipėdietės Vaidos Butautaitės ir jaunojo Lietuvos talento Emilij Korickij atliekamos dainos, o jaunųjų Baltijos cirko artistų pasirodymai priminė, kad nieko nėra neįmanomo – tereikia labai norėti.

Diskusijos pabaigoje gera nuotaika išsiliejo į šokius, kuriuose muzikos ritmu sukosi visi dalyviai, nepaisydami iš pirmo žvilgsnio juos skiriančių skirtumų. Juk per visą forume “Misija įmanoma!“ praleistą dieną jie suprato, sienos ir barjerai yra tik mūsų galvose.

„Nepaprastai didžiuojuosi šiuo renginiu. Matydama susirinkusių jaunuolių ir vyresnio amžiaus žmonių akis, jaučiau, kad atskirtis tarp neįgaliųjų ir sveikųjų tirpsta. Stebėjau, kaip gimsta draugystė ir negalėjau nesidžiaugti tuo, kaip po truputį keičiasi, darosi supratingesnė ir jautresnė mūsų visuomenė“, – pasibaigus forumui – diskusijai „Misija įmanoma!” kalbėjo Neįgaliųjų reikalų departamento direktorė Asta Kandratavičienė.

VšĮ „Baltijos Ugdymo Centras“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode