Šiaulių šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje – IV tarptautinis vaikų ir jaunimo chorų festivalis

Balandžio 4 dieną Šiaulių šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje startavo IV tarptautinis vaikų ir jaunimo chorų festivalis. Atidarymo koncerte pasirodė patys festivalio šeimininkai, Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“. Pirmą pasirodymą po koncertinio turo JAV surengęs choras maloniai nustebino net ir prie puikaus skambesio įpratusius klausytojus. Po trumpos įžangos Šiaulių katedroje suskambo svečių – Vysbadeno berniukų choro atliekama muzika.

Tik neseniai iš koncertinės kelionės Jungtinėse Amerikos Valstijose grįžusiam Šiaulių berniukų ir jaunuolių chorui „Dagilėlis“ ilgai ilsėtis neteko. Balandžio 4 dieną Šiauliuose prasidėjo IV tarptautinis vaikų ir jaunimo chorų festivalis. Šiais metais festivalio programa suskirstyta į atskirus ciklus – organizatoriai klausytojus į koncertus kvies iki vėlyvo rudens, ko ne kas mėnesį. Festivalį atidarė, kaip ir dera, patys šeimininkai, choras „Dagilėlis“, netrukus sceną užleidę pirmiesiems svečiams – žinomam Vokietijos kolektyvui Vysbadeno berniukų chorui.

Festivalio dalyvius ir klausytojus pasveikinęs miesto meras padėkojo už galimybę Šiauliuose susipažinti su puikiais įvairių šalių kolektyvais.

„Ačiū, kad turime galimybę prisiliesti prie aukštosios kultūros. „Dagilėlis“ ne tik mus pačius džiugina ypatingos kokybės muzikos menu, ne tik to meno dėka pristato mūsų miestą ir šalį, bet ir suteikia proga išvysti geriausius užsienio kolektyvus. Sėkmingų pasirodymų choristams ir puikių emocijų besiklausantiems!“ – linkėjo Artūras Visockas.  

Vysbadeno berniukų chore dainuoja vaikai, jaunuoliai ir vyrai (nuo 7 iki 28 metų). 1960 metais kaip parapijos choras įkurtas kolektyvas yra pelnęs pripažinimą savo regione, Vokietijoje ir užsienyje. Vysbadeno  berniukai jau yra koncertavęs Lietuvoje, Bulgarijoje, Malaizijoje ir Australijoje. Į Šiaulius atvykusiame koncertiniame chore – 45 choristai. Dabartinis vadovas Romanas Bernhardas Twardis chorui vadovauja nuo 2001 metų.

Šiaulių publikos šiltai sutikti svečiai klausytojams pristatė įvairiausių žanrų ir laikotarpių kūrinius. Bene daugiausia choro repertuare baroko muzikos pavyzdžių, tačiau kolektyvas nevengia ir šiuolaikinių kompozitorių kūrybos.

Vysbadeno choras Šiauliuose pirmą kartą apsilankė prieš 9 metus.  „Dagilėlis“ Vysbadene svečiavosi  2009-aisiais. Vokietijos berniukų ir vyrų choras šio turo metu dar surengs koncertus Kaune ir Pasvalyje.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode