Telšių rajono savivaldybės meras: „Telšiams reikalingas modernus baseinas“

Žemaitijos sostinėje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės generalinis direktorius Edis Urbanavičius, Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas ir vicemeras Kęstutis Gusarovas susitiko su Telšių sporto bendruomenės atstovais.

Rūpindamiesi Telšių „Ateities“ progimnazijos baseino ateitimi, rajono vadovai svečius pakvietė jame apsilankyti ir apžiūrėti esamą situaciją bei ją įvertinti vietoje. Progimnazijos direktorė Rita Motiejūnienė aprodė patalpas, papasakojo, kad Telšių miesto ir rajono bendruomenei baseinas ypač svarbus: čia didelis lankytojų skaičius, pagal specialią programą nuo antrosios klasės vaikai mokomi plaukti, neretai lankosi suaugusieji, norintys pagerinti fizinę būklę. Deja, nėra kūdikiams ir mažiems vaikams skirto baseino.

E. Urbanavičius domėjosi, kokia matoma baseino ateities vizija. Meras P. Kuizinas pasakojo, kad baseinui būtina modernizacija, nes jis nebetenkina visų bendruomenės poreikių. „Baseinas nei energetiniu, nei ekonominiu požiūriu nėra naudingas, o visuomenės poreikiams patenkinti būtina pertvarka, svarbu sukurti bendruomenei palankias sąlygas, kad baseinas funkcionuotų tinkamai“, – rajono vadovui antrino Seimo narys V. Bukauskas. Anot P. Kuizino, modernizuotas objektas turi tenkinti visos bendruomenės poreikius, įskaitant ir vaikus, ir neįgaliuosius, ir suaugusiuosius. Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės generalinis direktorius paaiškino, kad, norint gauti reikiamą finansavimą, būtina akcentuoti, jog baseinas bus pritaikytas bendruomenės sportiniams, o ne rekreaciniams poreikiams tenkinti. „Baseinas negali tapti SPA centru, jis turi atitikti visus sportininkams skirto baseino reikalavimus. Gali atsirasti viena pirtis, tačiau jokiu būdu ne pramogų parkas“, – kalbėjo E. Urbanavičius.

Po apsilankymo baseine Telšių rajono savivaldybėje įvyko susitikimas su Sporto taryba, įvairių sporto šakų atstovais, treneriais, klubų vadovais. Aptarta esama padėtis, galimybės gerinti sąlygas. Savo veiklą, auklėtinių pasiekimus pristatė beveik visų sporto šakų atstovai ir treneriai. Pasidžiaugta, jog jaunieji telšiškiai tampa ir šalies, ir Europos čempionais net neturėdami tokių sąlygų, kokias turi, pavyzdžiui, didžiųjų šalies miestų sportininkai. Besidžiaugiant puikiais pasiekimais, prieita ir prie diskusijos apie esamas problemas: patalpų trūkumą, netinkamą jų įengimą, prastas darbo sąlygas, įrangos stoką ir panašiai.

Taip pat diskutuota neformaliojo vaikų švietimo finansavimo tema, apie miesto arenos rekonstrukciją, sporto gimnazijų svarbą ir pan.

Su svečiais apžiūrėtas miesto stadionas, lankytasi Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės lėšomis remontuojamame Telšių sporto ir rekreacijos centre, Kęstučio g. esančioje sporto salėje. Sporto bendruomenės atstovai priminė, jog ši prastos būklės salė yra ypač svarbi, jos remontui taip pat būtinas finansavimas. E. Urbanavičius ragino sportininkus ir rajono vadovus susitarti, prieiti prie bendros išvados ir iki gegužės 15 d. departamentui pateikti modernizacijos planus, kad galėtų svarstyti apie galimybę finansuoti pasirinktą objektą.

Telšių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode