Finalinėse varžybose iškovojo medalius

   Kovo 25 d. Panevėžyje vykusiame Lietuvos mokyklų žaidynių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybų finale dalyvavo dvi Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos komandos, iškovojusios prizines vietas.

Vyko atkaklios kovos

     Pasak Pavasario pagrindinės mokyklos direktoriaus Stanislovo Jakučinsko, 2006 m. gimusių ir jaunesnių bei 2004 m. gimusių ir jaunesnių moksleivių komandos į finalą pateko įveikusios priešininkus rajoninėse, zoninėse ir tarpzoninėse varžybose. Finale „pavasariečiai“, gimę 2006 m. ir jaunesni, susitiko su Rokiškio Senamiesčio ir Kėdainių „Ryto“ progimnazijų bei Marijampolės Mokolų pagrindinės mokyklos komandomis. Mažeikiškiai, likus dviem estafetėms iš devynių, lenkė varžovų komandas vienu tašku, tačiau viską lėmė pasirodymas šuoliukų su šokdyne rungtyje, kurioje nugalėjo Rokiškio Senamiesčio progimnazijos komanda ir užėmė pirmąją vietą. Mažeikiškiai, kuriuos varžyboms ruošia mokytojas Virginijus Januševičius, liko antri. Jiems įteikta antrosios vietos taurė ir apdovanojimai.

     Vyresniųjų mokinių (gimusių 2004 metais ir jaunesnių) grupėje rezultatus taip pat lėmė paskutinė rungtis. Prieš kamuolio varymo ir metimo į krepšį rungtį Radviliškio Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos, Kėdainių r. Akademijos gimnazijos ir mažeikiškių komandos buvo surinkusios vienodai taškų, tačiau šios rungties rezultatai lėmė, kad mažeikiškiai, kuriuos treniruoja mokytojas Vidmantas Sakauskas, užėmė trečiąją vietą. Nugalėjo radviliškiečiai, antrąją vietą užėmė Kėdainių r. Akademijos gimnazija, garbingą ketvirtąją vietą tarp stipriausiųjų pelnė Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos komanda.

Metai – labai geri

     „Galiu drąsiai sakyti, kad šie mokslo metai labai geri. Estafetėse pelnytos II ir III vietos, o tai tikrai neblogai, be to, kvadrato varžybose mergaitės tapo nugalėtojomis, o berniukai iškovojo antrąją vietą, – rezultatais džiaugėsi direktorius. – Taip pat 3–4 klasių moksleiviai šaškių varžybose tapo rajono nugalėtojais, gegužės 10-ąją mūsų moksleiviai dalyvaus lengvosios atletikos trikovės finale.“

     Pasak S. Jakučinsko, mokiniai noriai treniruojasi 3–4 kartus per savaitę, vaikus, ypač jaunesniuosius, labai palaiko tėvai, kurių visas būrys važiavo ir į Panevėžį. Direktoriaus nuomone, sportuojantys moksleiviai siekia rezultatų ne tik sporte, bet ir gerai mokosi, o sportas – tai ir užimtumas, ir sveikatingumas, ir lyderystė bei mokymasis bendrauti.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode