Respublikiniame dainų konkurse – II vieta

   Kovo 23 dieną Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus merginos dalyvavo VIII respublikiniame dainų konkurse ,,Laisvės pavasaris“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai ir mokyklos 90-mečiui paminėti, kuris vyko Panevėžio muzikiniame teatre. Šį konkursą kasmet organizuoja Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos mokytoja metodininkė Loreta Masiliūnienė.

      Konkurse dalyvavo 16 kolektyvų iš įvairių politechnikos mokyklų. Jie buvo skirstomi į solistų bei ansamblių kategorijas. Atlikėjai privalėjo atlikti dvi dainas. Privaloma daina skirta Lietuvai, o antroji laisvai pasirinkta. Mūsų mokykla šiame renginyje dalyvavo jau penktą kartą. Solistė, SKO-62 grupės mokinė Marija Butnoriūtė, pasirinko šias dainas: „Rudens naktis sustojo“, muzika Rimos Girskytės-Berlovienės, žodžiai Janinos Degutytės, ir „Mylėjau Jus“, muzika Modesto Juknos,žodžiai Šarūno Navickio. Merginų ansamblis: Živilė Budrytė, Samanta Kozytė,Dainora Švelnytė, Gabrielė Keršytė, Greta Borovskaja iš V-64 grupės ir Armanda Andrijaitytė iš MA-60 grupės atliko šias dainas: ,,Tėvyne mano“, muzika Vytauto Katiliaus, žodžiai Algimanto Baltakio, ir Vytauto Kernagio „Žiemą vasarą“.

Konkursantus vertino garbinga komisija: pirmininkas – Panevėžio muzikinio teatro direktorius Vidmantas Kapučinskas, nariai: Daiva Ramanauskienė – Panevėžio kolegijos rektorė, muzikologė, ir Rūta Kurnickienė – folkloro ansamblio ,,Raskila“ narė, informacinių technologijų, istorijos mokytoja. Vertinimo komisija nusprendė, kad mūsų mokyklos solistei ir ansambliui atitenka garbingos II vietos.

Merginos labai džiaugiasi iškovotomis aukštomis vietomis, gautais padėkos raštais, taip pat II laipsnio Švietimo ir mokslo ministerijos diplomu bei saldžia dovana – šakočiu.

Už vertingus patarimus ruošiantis konkursui dėkojame Paslaugos ir verslo skyriaus vedėjai Tatjanai Kinčinienei, už fonogramas – Algirdui Urnikiui. Taip pat dėkojame palaikymo komandai, kuri kartu su mumis buvo konkurse: vyr.mokytojai Genovaitei Čiužienei bei mokinei, fotografei Vaivai Sovaitei. Tariame nuoširdų ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio aukšto apdovanojimo.

Merginas konkursui ruošė šio straipsnelio autorė, Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus muzikos mokytoja metodininkė Milda Tenienė.

Milda TENIENĖ

Muzikos mokytoja metodininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode