Žemės savaitė,,Pasakoje“

      Mažeikių lopšelyje-darželyje ,,Pasaka“ Žemės dienos paminėjimas jau tampa tradicija. Kasmet kyla įvairiausių minčių, sumanymų ir idėjų, kaip ugdytiniams padėti suprasti Žemės dienos prasmę. Organizuojant renginius siekiama, kad vaikai galėtų sužinoti, patirti, atrasti, kurti. Labai svarbu, kad mažieji būtų aktyvūs dalyviai, o ne pasyvūs stebėtojai ir aplinką pažintų visais pojūčiais.

      Šiais metais Žemės dienai buvo skirta visa savaitė, kurios metu vyko įvairi veikla grupėse, salėje ir lauke. Kovo 20-ąja Pasaulinę Žemės dieną paminėjome prisijungdami prie komandos „Apkabinkime Žemę“ pasiūlymo „Šokis Žemei Pasaulinės Žemės dienos proga“. Tą dieną pažymėjome visi apsirengę žaliai. Buvo įdomu girdėti vaikų pasakojimus tėveliams apie tai, kas yra Žemės diena ir kodėl rengiamės žaliai. Daug dėmesio sulaukė kvietimas dalyvauti kūrybinėje vaikų ir tėvelių parodoje „Kompozicija Žemei“, kurios akcentas buvo kokoso kevalas. Pamatėme, kaip išradingai galima pavaizduoti mūsų planetą. Organizavome akciją „Vandens lašeliai“. Vaikai kūrė vandens lašelius, kuriuose nupiešė, kaip saugos ir taupys vandenį, tokį svarbų žemei ir mums visiems. Visi darželio kieme paleidome į dangų mėlynus balionus – mėlynus vandens lašelius.

Viena šios savaitės diena buvo skirta inscenizacijai „Pabudinkime Žemelę kartu“. Vaikai vaidybiniais elementais, judesiu, daina ir šokiu inscenizavo, kas atsitiko Žemei, kai ją užgulė šiukšlių tinklas, bet visi kartu padėjome Žemei ir linksmai dainavome „Žemė – antra mama…“

Po pramogos vaikai diskutavo, kad „Žemė rūpinasi pati viskuo. Ji sprendžia, kada rytas, kada naktis. Rūpinasi miestu, tik nereikia mesti šiukšlių“ (Emilija, 5 m.); „Žemė gali nuskristi į kitą planetą. Bet gražesnė būtų be šiukšlių“ (Kajus, 6 m.).

Žemės savaitė sulaukė ir tėvų dėmesio. Jie noriai dalyvavo visuose organizuotuose renginiuose ir dalijosi vaikų įspūdžiais. Dominyko mama pasakojo, kad berniukas eidamas namo pamatė numestą sulčių pakelį ir sako: ,,Reikia pakelti tą pakelį, juk žemei sunku.“

Tokia buvo mūsų Žemės savaitė, kuri, paprastai ir vaikams suteikiant džiugių emocijų, padėjo suprasti, kaip saugoti brangią Žemę. Ir dideli, ir maži esame atsakingi už Žemę. Nuo mūsų mažų darbų prasideda dideli.

Reda ZIBERTIENĖ

Auklėtoja metodininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode