Šiauliuose atidarytas pirmasis Garbės konsulatas

Šiauliuose sulaukta neeilinio įvykio – mieste atidaryta pirmoji nuo nepriklausomybės atkūrimo kitos šalies atstovybė. Sodo gatvėje įsikūrė Estijos Respublikos garbės konsulatas, o Estijos garbės konsulu inauguruotas šiaulietis verslininkas Gintaras Sluckus.

Šiauliuose pradeda kurtis užsienio šalių diplomatinės atstovybės. Pirmieji Garbės konsulatą atidarė estai, į ceremoniją atvyko Estijos ambasadorė Lietuvoje ponia Jana Vanaveski.

„Tai svarbi diena Estijai, Garbės konsulato atidarymas tikrai nėra dažnas reiškinys. Tam mes ilgai ir atsakingai ruošėmės. Mūsų ambasadai svarbu turėti atstovybes ne tik sostinėje, bet ir visoje šalyje. Keletą metų ieškojome galimybės Šiaulių, Panevėžio ir Utenos regionuose atidaryti Garbės konsulatą“, – kalbėjo Estijos ambasadorė.

Tai kol kas pirma užsienio šalies atstovybė mūsų mieste per 27 nepriklausomos Lietuvos metus, tarpukario Šiauliuose esą buvo du konsulatai. Šiaulietis Gintaras Sluckus, kuris ir tapo naujuoju Estijos garbės konsulu, pripažino priėmęs tai kaip gyvenimo iššūkį.

„Prieš tai Lietuvoje rezidavęs Estijos ambasadorius Tomas Kukas, dar prieš keletą metų viešėdamas Šiauliuose, miesto merui pasakė, kad norėtų Šiaurės Lietuvoje turėti Garbės konsulatą. Estai garsėja savo atstovybių gausa ir jų veiklumu. Maža šalis, turinti daug draugų, tampa didele“, – sakė Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.

Šiaulių meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad su Estija draugiškus ryšius miestas palaiko nuo 1992 metų – Pernu tapo vienu pirmuoju Šiaulių miestu partneriu.

„Estija yra tarp didžiausių investuotojų mūsų mieste. Estų inovatyvus požiūris, didelis dėmesys regionams ir investicijoms galėtų mums būti puikus pavyzdys sprendžiant savo miesto problemas“, – Estijos Respublikos garbės konsulato atidarymo ceremonijoje kalbėjo Šiaulių meras A. Visockas.

Šiaulių miesto vadovas naujajam Estijos garbės konsului įteikė vėliavą su didžiuoju Šiaulių miesto herbu.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode