Pristato tautodailininkų kūrybą

Kovo 10 d. Mažeikių kultūros centre atidaryta rajono tautodailininkų darbų paroda, pasižyminti eksponatų įvairove. Atidarymo metu į tautodailininkų būrį priimti nauji nariai.

Kaip pastebėjo Kultūros centro etnografė ir tautodailininkų vadovė Jolanta Kaleckienė, šiuo metu organizacija vienija 47 narius. Prisistatė kūrėja Sniegina Chriščinavičienė, kuri papildė mažeikiškių tautodailininkų būrį, taip pat buvo priimti ir gėlėmis pasveikinti kiti nauji draugijos nariai. Parodos dalyvius šiltai pasveikino ir išaugusiu meistriškumu pasidžiaugė Kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius.

Ekspozicija pasižymi darbų įvairove, tai – kalvystė, medžio drožyba, tapyba, karpiniai, siuvinėjimas, mezginiai ir kiti liaudies meno kūrybos darbai. Savo darbus eksponuoja du Lietuvos kalvių kalviai – Virgilijus Mikuckis ir Česlovas Pečetauskas, karpinių meną pristato Nijolė Daučiūnaitė ir Tatjana Damulienė, megztas sukneles – Aida Bliudžiuvienė ir Danutė Kučinskienė, debiutuoja Č. Pečetausko mokinys Egidijus Sinkevičius, darbų iš tošies kolekciją pristato Raimonda ir Vytautas Ramanauskai, o tapybą – Alma Krapauskienė bei Birutė Steponavičienė, siuvinėtas pagalvėles – Ksavera Kaleckienė.

Skoninga ir jauki paroda laukia žiūrovų.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode