Kazimierinės Ukrinuose

Kovo 4 d. Ukrinuose susirinko ateitininkai iš Žemaičių Kalvarijos Antano Maceinos, Telšių Vysk. Vincento Borisevičiaus, Mažeikių Jono Bosko ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bei Ukrinų kuopų švęsti Kazimierinių.

Švč. Nekaltosios M. Marijos seserų tarnaičių vienuolijos seserys Alma ir Ingrida pravedė paskaitą apie birželio mėnesį paskelbsimą palaimintąjį Teofilių Matulionį, jo gyvenimą kaip žygdarbį Švč. Jėzaus Širdžiai. Kunigas Gintaras Lengvinas patraukliai pavaizdavo karalaičio šv. Kazimiero šventumo siekį, lydimą stebuklo nuo dvylikos metų amžiaus ir kaip svarbu siekti Dievo artumo. Susirinkę ateitininkai pristatė savo kuopą: kas išmaniai, kas išradingai, o kas linksmai.

Šv. Mišiose Jaunojo ateitininko įžodį davė ukriniškiai: Gabrielė, Ema, Deimantė, Justas, Rugilė ir Ignas iš Telšių. Nuoširdūs mūsų maldavimai per šv. Kazimiero užtarimą tiesė ryšius tarp žemės ir dangaus. Ateitininkų himnu vainikavome Eucharistijos šventimą.

Smagioje agapėje iš ūkininko Gintauto Steponavičiaus gerumo, šeimininkių Aldonos Pečiulienės ir Neringos Rastokienės sumanumo vaišinomės gardžia žirnių koše ir kitais skanėstais. Linksmojoje dalyje Proto mūšį vedė vienuolės iš Panevėžio. Geros emocijos liete liejosi. Prizai tik sustiprino jas. Kad netrūktume apdovanojimų, saldžiais prizais pradžiugino mūsų Dvasios vadas – Ukrinų klebonas Antanas Šimkus. Palaiminę vieni kitus, skirstėmės namo.

Gausi malonė, džiuginusi bendryste, liejo pavasario džiaugsmą mūsų dvasiai.

                                                                                                                                                                           

Jurgita PAULAUSKAITĖ

                                                                                                                                                                  Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode