Įspūdingi „Niuanso“ laimėjimai ir potyriai

      Mažeikių choreografijos mokyklos modernaus šokio studija „Niuansas“ jau daugelį metų puikiai atstovauja Mažeikiams įvairiuose renginiuose, festivaliuose ir konkursuose. Ne išimtis ir praėjusieji metai, atnešę daug gražių laimėjimų. Šiemet taip pat ruošiami profesionalūs pasirodymai, dalyvaus renginiuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Sekmadienį surengtas įspūdingas bendras koncertas su Kauno šokio teatru „Aura“.

Paliko neišdildomą įspūdį

     Sekmadienį modernaus šokio studija „Niuansas“ bendrame renginyje su Kauno šokio teatru „Aura“ parodė šokių programą ,,Kuriame patys“, kurioje, pasak vadovės, daug naujų šokių.

      „Ši programa ypatinga tuo, kad labai daug kūrybos įdėjo patys šokėjai, man tik reikėjo sujungti į bendrą šokio choreografiją, – sakė kolektyvo vadovė Jelena Legenzovienė. – Manau, kad renginys pavyko 100 procentų. Pertraukos metu žiūrovai dėkojo už puikų „Niuanso“ pasirodymą, stebėjosi šokėjų lengvumu, artistiškumu ir meistriškumu. Neišdildomą įspūdį paliko ,,Auros“ spektaklis ,,Sekretas“. Plunksnomis padengtoje scenoje spektaklio metu aukštą profesionalumą rodė šokio teatro šokėjai. Po spektaklio, rodos, plunksnos pasklido po visą Mažeikių žemę – prisnigo... Džiaugiamės, kad mus pasirenka, reiškia, esame to verti ir įdomūs“

Pasak vadovės, pusantros valandos trukusiame seminare dalyvavo 60 šokėjų iš visų Mažeikių mokyklų. Seminarą anglų kalba vedė Abel Hernandez Gonzalez iš Ispanijos.

Koncerte dalyvavo 65 „Niuanso“ šokėjai, 20 „Auros“ šokėjų komanda, kurioje šoko tik trys lietuvaičiai.

Inicijavo šį projektą Kauno šokio teatras „Aura“ pagal projektą „Šiuolaikinio šokio sklaida Lietuvos regionuose“, remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.

Pasiektos pergalės

      Pasak „Niuanso“ vadovės, choreografės J. Legenzovienės, studijos šokėjai dalyvavo tarptautiniame meno festivalyje „Allegro“ Vilniuje, paruoštas 2016 m. Lietuvos moksleivių dainų šventės šokių dienos šiuolaikinio šokio repertuaras ir demonstruotas seminarų metu šalies choreografams.

      Lapkričio 27 d. tarptautiniame baleto ir šiuolaikinio šokio festivalyje „Allegro“ „Niuanso“ vyriausieji šokėjai pelnė 1-ąją vietą, mažieji užėmė dvi 2-ąsias vietas, Auksės ir Elandos duetas taip pat pelnė 2-ąją vietą. Solo Austėja Kleinaitė – 3-iąją vietą.

Gruodžio 10-ąją festivalyje-konkurse „KAUNAS FEST 2016“ pelnė tris 1-ąsias vietas ir vieną 2-ąją vietą.

Po keturių dienų vykusiame respublikiniame šiuolaikinių šokių solo šokėjų konkurse ,,Iš oro 2016“ Dainius Beras pelnė 1-ąją vietą su šokiu „Ne viskas pasakoma žodžiais“.

Šių metų pradžioje, sausio 27 d., vykusiame respublikiniame vaikų ir jaunimo šokių ir vokalo festivalyje-konkurse „Emocijų banga“, kuris vyko Gargžduose, jaunimas su programa ,,Viskas tvyro ore“ pelnė 1-ąją vietą, ,,Lia lia lia“ – taip pat 1-oji vieta, „Mes kuriame patys“ – 2-oji vieta ir „Aštuonkojo spalvos“ – 2-oji vieta. Solistės Kamilė Janauskaitė užėmė 1-ąją vietą, Elanda Tiškutė – 3-iąją vietą.

      Balandžio 2–5 d. modernaus šokio studija dalyvaus tarptautiniame festivalyje Čekijos sostinėje Prahoje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode