„Subatvakaris“ koncertavo Kaziuko mugėje

      Savaitgalį Vilniuje vyko tradicinė Kaziuko mugė, kurioje netrūko prekeivių ir pirkėjų ar šiaip atėjusių pasižmonėti, save parodyti, į kitus pasižiūrėti. Per tris dienas įvyko per 70 koncertų. Du pasirodymus surengė ir Mažeikių rajono Tirkšlių liaudiškos muzikos kapela „Subatvakaris“.

Vienintelė iš Žemaitijos

      Kapela, vadovaujama Antano Erlicko, šeštadienį koncertavo prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir Rotušės aikštėje. Pasak vadovo, prie teatro jie linksmino žiūrovus pusvalandį, o Rotušės aikštėje – visą valandą.

      „Mugės koncertinėje programoje dalyvavome pirmą kartą, mus pakvietė Vilniaus etninės kultūros centras. Buvome vienintelis kolektyvas iš Žemaitijos, daugiausia koncertavo kolektyvai iš aplinkinių rajonų, – pasakojo A. Erlickas. – Mus aplankė mūsų dainų žodžių autorius Juozas Elekšis. Patyrėme daug džiugių įspūdžių ir akimirkų. “

Priėmė šiltai

      Pasak kapelos vadovo, susidomėjusių laidiška muzika ir smagiomis dainomis netrūko.

      „Jų šiek tiek mažiau buvo prie teatro, nes grojome ir dainavome ne scenoje, o Rotušės aikštėje didžiulė scena traukė dėmesį, tad daugiau sulaukėme dėmesio. Žiūrovai netgi klausė, kur dėti pinigus už koncertą, tad teko paaukoti skrybėlę. Taigi pavyko ne tik smagioje šventėje dalyvauti, bet dar ir pinigų užsidirbti“, – juokavo A. Erlickas.

Pasveikino jubiliejaus proga

      Po abiejų koncertų kolektyvui įteikta padėka, o Vilniaus etninės kultūros centro direktorės pavaduotojas Stanislovas Kavaliauskas kapelos artėjančio jubiliejaus – 30-mečio – proga iš anksto įteikė apdovanojimą ir linkėjo kūrybinės sėkmės bei kuo daugiau koncertų ir pasirodymų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode