Rašė Nacionalinį diktantą

Penktadienį norintieji pasitikrinti lietuvių kalbos žinias Lietuvoje ir už jos ribų rašė jubiliejinį – dešimtąjį – Nacionalinį diktantą, kuriam šiemet pasirinktas poeto, dramaturgo, aktoriaus, režisieriaus Alvydo Šlepiko tekstas „Bedugnė“. Diktantą rašė ir mažeikiškiai.

Šiemet – mažiau

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos posėdžių salėje jį rašė 7 žmonės, pernai – 19. Diktanto tekstas jį rašiusiems nepasirodė labai sudėtingas, tačiau viską parodys rezultatai. 

Konkursas pirmą kartą organizuotas penktadienį, kad kuo daugiau žmonių pasinaudotų galimybe dalyvauti konkurse. Diktantą galima buvo rašyti darbo vietoje, mokykloje, bibliotekoje, Savivaldybėje. Norintieji galėjo rašyti ir namuose, tačiau jie nepretendavo į raštingiausiojo vardą. Tekstas buvo skaitomas per LRT radiją. 

Pasak Mažeikių rajono savivaldybės kalbos tvarkytojos Almos Tupikienės, gyventojai tikriausiai pasinaudojo galimybe diktantą rašyti kitose vietose, todėl Savivaldybėje rašiusių diktantą buvo nedaug.

Diktantas buvo rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus. Pirmieji lapai išsiųsti į Vilnių, o antruosius (kopijas) parsinešusieji galėjo savarankiškai pasitikrinti, kiek ir kokių klaidų padarė.

Tekstas su rašybos ir skyrybos paaiškinimais vasario 27 d. paskelbtas interneto svetainėse www.vlkk.lt, www.diktantas.lt.

Geriausiai parašiusiuosius apie konkurso rezultatus konkurso organizatoriai informuos asmeniškai. Antrasis (finalinis) turas vyks Vilniuje (balandžio antrą šeštadienį). Jį tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas.

Dalyvavo ir pikeliškiai

     Pasak kultūrinės veiklos organizatorės Eliutės Pocevičienės, Pikelių kultūros namuose diktantą rašė keturios moterys: Elena Kupšienė ,Gražina Bužokienė,Vilma Songailienė,

Nijolė Peleckienė. Jų darbai išsiųsti į Vilnių.

     Pikelių pagrindinėje mokykloje dalyvauti konkurse pasiryžo 24 šios mokyklos moksleiviai.

Parengė Gajutė ABELKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode