Paroda „Jubiliejaus belaukiant“

Mažeikių muziejuje eksponuojama tautodailininkės (2004 m.), rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premijos laureatės (2016 m.) Almos Krapauskienės piešinėlių paroda, skirta M. Pečkauskaitės-Š. Raganos 140-osioms gimimo metinėms.

Parodos vaizdavimo objektas – Lietuvos bažnyčios. Galime prisiminti, kad prieš keletą metų rajono bažnyčių temą tapybos darbuose jau atspindėjo muziejininkė ir dailininkė Aldona Butkuvienė. Ji sutiko keliais sakiniais pakomentuoti A. Krapauskienės kūrybą: „Darbeliai – jaukūs, nedidelio formato, griežtomis susikertančiomis linijomis išgauti piešinukai, į kuriuos, matyti, įdėta daug pastangų ir laiko. Keli mano pažįstami juokavo, kad man atsirado konkurentė arba kad atkartojama mano bažnyčių vaizdavimo idėja, bet aš taip negalvoju. Manau, kad man pasisekė, jeigu kažkam suteikiau minčių, patiko mano bažnyčios ir pabandė tai atkartoti savaip. Netgi jaučiuosi pamaloninta. Šiandien pasaulyje ir meno pasaulyje tiek daug kopijuojama, kad sunku net būna atskirti, kas iš kur. Negi dabar nepasidalinsime bažnyčiomis? Poniai Almai linkiu sveikatos, idėjų ir napailstančios rankos. Kokios gražios jos ranka brėžtos, gal ne visai tiesios, bet iš savojo pasaulio išvestos linijos. Linkėčiau autorei neapriboti savęs ir drąsiai improvizuoti. Kuo paprasčiau, gal net primityviau, tuo bus įdomiau.“

Kitais metais A. Krapauskienė minės savo 80-ąjį gimtadienį. Atrodo, kad moteris pilna naujų idėjų ir gyvybinės energijos. Ji aktyviai dalyvauja rajono kultūriniame gyvenime, skaito eiles ir pasisako parodų pristatymuose bei kūrybiniuose susitikimuose.

Paroda veiks iki kovo 11 d.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode