Vilkaviškio rajono savivaldybė su kaltinimais nesutinka

Šeštadienį Lietuvos ryto televizijoje buvo pateikta informacija, kad Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija nesukontroliavo vykusio „Aušros“ gimnazijos pastato modernizavimo darbų pirkimo. Reportaže buvo teigiama, kad konkursą laimėjusi UAB „Verslo bitė“ pasitelkė subrangovą, kuris neturi socialinės įmonės statuso, nors toks reikalavimas buvo nurodytas skelbiant viešąjį pirkimą.

Paaiškiname, kad tiek rangovas UAB „Verslo bitė“, tiek subrangovas UAB „Urbasta“ atitiko pirkimo dokumentuose nustatytus reikalavimus.

Pirkimą vykdžiusiai Viešųjų pirkimų komisijai buvo pateiktas UAB „Urbasta“ Neįgaliųjų socialinės įmonės pažymėjimas, išduotas 2015 m. gegužės 22 d. Jame pažymima, kad neįgaliųjų socialinės įmonės statusas įmonei suteiktas nuo 2010 m. rugsėjo 2 d. neterminuotai. Tai patvirtina ne tik įmonės pateikti dokumentai, bet ir VĮ „Registrų centras“ viešai skelbiama informacija. Visuomenę suklaidinti galėjo tai, kad UAB „Urbasta“ 2016 metų lapkričio mėnesį iš neįgaliųjų socialinės įmonės tapo socialine įmone, tačiau tai nekeičia sutartyje nurodytų sąlygų, o įmonė tiek vykdydama pirkimą, tiek dabar nurodytus reikalavimus atitinka.

Viešojo pirkimo komisija, išnagrinėjusi UAB „Verslo bitė“ pateiktą pasiūlymą ir atlikusi viešųjų pirkimų procedūras, 2016 m. balandžio 22 d. sudarė statybos darbų rangos sutartį. Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos ir UAB „Verslo bitė“ pasirašyta sutartis nebuvo keista ir vienintelis subrangovas yra UAB „Urbasta“. Duomenų dėl subrangovo keitimo Savivaldybės administracija nėra gavusi.

Kaip informavo rangovas, šiuo metu atliekantis Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos pastato modernizavimo darbus, su reportaže minima UAB „Vilkasta“ yra sudaryta statybinės įrangos, mechanizmų ir inventoriaus nuomos sutartis, todėl nufilmuotoje medžiagoje matoma UAB „Vilkasta“ įranga ir kitas statybos inventorius, tačiau ši įmonė subrangos darbams pasitelkta nebuvo.

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode