Automobilių treko varžybos sukvietė ant Arimaičių ežero ledo

Savaitgalį ant Arimaičių ežero ledo varžėsi automobilių treko varžybų „Radviliškio žiema 2017“ dalyviai.

113 dalyvių įvairiose klasėse rungėsi dėl geriausiųjų, greičiausiųjų vardo. Varžybose varžėsi automobilių sporto profesionalai ir mėgėjai iš visos Lietuvos.

Varžybas suorganizavę sporto klubo „ Erdėja“ atstovai Edgaras Šedys ir Robertas Zauka sakėsi gaudę tinkamą orą: „Pasižiūrėjome orų prognozę, partikrinome ledo storį ir sugalvojome suburti lenktynių ant ledo mėgėjus. Ilgai ruošėmės, bet organizacija buvo labai greita ir ekstremali“, – sakė jie. Šių vaikinų tikslas – atgaivinti automobilių sportą Radviliškio rajone, jie tikisi, kad tokie renginiai taps tradiciniais.

Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis džiaugėsi puikiu oru, pavykusiu renginiu ir lenktynininkų entuziazmu. „Labai džiaugiuosi sporto klubų iniciatyvomis garsinti Radviliškio rajoną tokiais gražiais renginiais. Juk patys matote – kiek žmonių aplinkui susirinko pasižiūrėti įspūdingo renginio, kiek iš jų šiandien važiuos namo pilni įspūdžių ir gerų emocijų. Dėkoju sporto klubo „Erdėja“ entuziastams, kurie jau ne pirmą puikų renginį automobilių sporto mėgėjams Radviliškyje organizuoja“, – sakė jis.

Priekiniais ratais varomų automobilių (padangos su sportiniais dygliais) (FWD) grupėje  pirmąją vietą laimėjo Remigijus Dzvankauskas iš Kelmės.

Keturiais ratais varomų automobilių (padangos be dyglių) (AWD) grupėje pirmąją vietą iškovojo Vaidas Vaičiakauskas  iš Klaipėdos rajono, Endrejavo miestelio.

Keturiais ratais varomų automobilių (padangos su savadarbiais dygliais) (Laisva 4WD) grupėje pirmąja vieta džiaugėsi Tomas Skrodenis iš Telšių. Jis taip pat pergalę šventė ir viena ašimi varomų automobilių (padangos su savadarbiais dygliais) (Laisva 2WD) grupėje.

Priekiniais ratais varomų automobilių grupėje (padangos be dyglių) (FWD) grupėje nugalėjo Audrius Bražiūnas iš Panevėžio.

Keturiais ratais varomų automobilių (padangos su sportiniais spygliais) (AWD) grupėje nugalėjo Andrius Antanaitis iš Krekenavos.

Galiniais ratais varomų automobilių (padangos su sportiniais dygliais) (RWD) grupėje pirmąją vietą laimėjo Robertas Zauka iš Radviliškio.

Galiniais ratais varomų automobilių (padangos be dyglių) grupėje (RWD) nugalėjo Tomas Geležinis iš Mažeikių.

Viena ašimi varomų automobilių (padangos be dyglių) (Jaunimo 2WD) grupėje laimėjo Gvidas Iminavičius iš Kelmės.

Savo jėgas ant ledo išbandė ne tik 107 vyrai (iš jų devyni – jaunių grupės atstovai). Varžybose dalyvavo šešios moterys. Viena ašimi varomų automobilių (padangos be dyglių) (Damų 2WD) grupėje pergalę šventė Gintarė Gegieckaitė iš Klaipėdos.  

Radviliškiečiai Aurimas Kairys ir Dovydas Najus taip pat džiaugėsi apdovanojimais: jie iškovojo 2 ir 3 vietas galiniais ratais varomų automobilių (padangos be dyglių) grupėje (RWD). Dovydas Najus nustebino visus: ir organizatorius, ir dalyvius ir žiūrovus – trylikametis lenktynininkas trečią vietą laimėjo gausiausioje grupėje, kurioje varžėsi net 27 dalyviai.

Į automobilių treko varžybas „Radviliškio žiema 2017“ susirinkusius žiūrovus nustebino oro balionų skrydžiai.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode