Vilniaus atliekų tvarkymo problemos – iš arti

Vakar aplinkos ministras Kęstutis Navickas, apsilankęs Vilniaus komunalinių atliekų mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) gamykloje ir regioniniame Kazokiškių sąvartyne, susipažino su jų darbu ir domėjosi, kaip sprendžiamos Vilniaus atliekų tvarkymo problemos.

Ministras Kęstutis Navickas esamą padėtį ir galimybes problemai spręsti aptarė su „Energesman“ vadovu Donatu Majumi ir VAATC direktoriumi Tomu Vaitkevičiumi.

Susitikime sutarta, kad svarbu priimti tinkamus sprendimus dėl tolesnio atliekų sutvarkymo, surandant vietą ir atliekant taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimų keitimo procedūras.

Praėjusį rugsėjį Vilnių buvo ištikusi vadinamoji „atliekų krizė“. Dėl Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) ir Vilniaus MBA įrenginių operatorės bendrovės „Energesman“ nesutarimų tuomet sostinėje susidarė išrūšiuotų atliekų perteklius. MBA gamykloje susikaupusio kietojo kuro, skirto deginti termofikacinėse elektrinėse, nebebuvo kur dėti, nes Vilniuje ligi šiol nepastatyta atliekų deginimo įmonė. Todėl išimties tvarka tas degiąsias atliekas Aplinkos ministerija leido laikinai vežti į Kazokiškių sąvartyną, kol bus įrengtos vietos šioms atliekoms laikyti, bet ne ilgiau kaip iki š. m. kovo 31 d.

Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode