Ignalinos sportininkai išlydėti į olimpinį festivalį Turkijoje

Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Erzurumo mieste, Turkijoje,  vasario 11-18 d. dalyvaus Ignalinos kultūros ir sporto centro biatlonininkai Raminta Dindaitė, Jokūbas Mačkinė ir treneris Gintautas Čepulis bei slidininkas Deimantas Kliševičius ir jo treneris Karolis Baltakis. Vasario 10 dieną Ignalinos rajono savivaldybės administracijoje surengtos sportininkų palydos. Meras Henrikas Šiaudinis gyrė jaunimą už jų atsidavimą sportui, dėkojo treneriams  ir linkėjo sėkmės olimpiniame festivalyje atstovaujant  mažos šalies mažam miesteliui.

„Sakoma, kad Lietuvos pakraščiuose niekas nevyksta ir nieko nėra. Jūs esate puikiausias įrodymas, kad vyksta ir tikrai dideli dalykai…“, – kalbėjo meras.

Treneris G. Čepulis sakė, kad festivaliui ruoštasi su dideliu užsidegimu ir noru, todėl puoselėjamos nemažos viltys. Sportininkų atranka, pasak trenerio, buvusi labai sunki ir įtempta, ne visiems stipriems sportininkams šįkart pasisekė. Kai kurie jų dalyvavo išlydėtuvėse ir pasidžiaugė draugų sėkme. Slidininkas Deimantas Kliševičius – Lietuvos jaunių čempionato laimėtojas ir prizininkas –  vienas iš penkių stipriausių Lietuvos slidininkų. Biatlonininkai Raminta ir Jokūbas  puikiai pasirodė Baltijos šalių biatlono taurės varžybose ir tapo prizininkais, taip pat sėkmingai atstovavo jaunimo čempionatuose Austrijoje, Slovėnijoje. Po šio olimpinio festivalio slidininkai išvyks į  pasaulio suaugusiųjų olimpinį čempionatą Suomijoje, o biatlonininkai – į Slovakijoje vyksiantį jaunių pasaulio čempionatą.

Šiuo metu Ignalinos kultūros ir sporto centre, kaip sakė Sporto skyriaus vadovas Jonas Paslauskas, treniruojasi ir įvairioms varžyboms rengiami 41 slidininkas ir 32 biatlonininkai. „Ignalinoje yra idealiausios sąlygos Lietuvoje rengti žiemos sporto šakų sportininkus. Čia turėtų būti pagrindinė jų rengimo bazė“,- sakė J. Paslauskas. 

Susitikimo pabaigoje sportininkams įteiktos savivaldybės bei Kultūros ir sporto centro dovanos.

Lina Kovalevskienė, Ignalinos rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode