Įspūdingos pratybos „Saugus elgesys ant ledo“ Plungės moksleiviams ir vaikams

Vasario 9  d. Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos,  Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Plungės  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Plungės rajono savivaldybe ir rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuru surengė įspūdingus prevencines pratybas „Saugus elgesys ant ledo“ miesto moksleiviams ir vaikams  ant Babrungo upės ledo.

Mokymuose dalyvavo Plungės Saulės gimnazijos, akademiko Adolfo Jucio pagrindinės mokyklos, vyskupo Motiejaus Valančiaus pradinės mokyklos moksleiviai, „Vyturėlio“ ir „Raudonkepuraitės“ lopšelių-darželių vaikai.

Pratybų dalyviai gyvai pamatė ir sužinojo kaip reikia ropštis iš vandens ant ledo įlūžus, kaip nepasiduoti panikai, kokia pagalbą suteikti ištrauktajam nukentėjusiam žmogui,  kokio storio ledas išlaiko žmogų ar grupę vaikų ir moksleivių, vaikštančių ar žaidžiančių ant ledo. Gelbėtojai pademonstravo nuoseklią eigą skęstančiojo gelbėjimo operacijos metu ir atsakė į daugybę jaunųjų dalyvių klausimus.

Kiekvienam mažam ar suaugusiam pratybų dalyviui Plungės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mindaugas Jurčius, mero patarėjas Mantas Česnauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Kerpauskas, savivaldybės administracijos vyr. specialistas civilinei saugai Vidmantas Mončys įteikė rajono savivaldybės administracijos naujai išleistas „Saugaus elgesio ant ledo“ atmintines ir palinkėjo smagių bei saugių žiemos pramogų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode