Į Didžiosios Rinkos aikštę – su pačiūžomis

Paspaudus šaltukui šiomis dienomis Didžiosios Rinkos aikštėje Kėdainių rajono savivaldybės, miesto seniūnijos, Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos savivaldybės atstovų iniciatyva imta lieti čiuožykla, kurioje galės pramogauti įvairaus amžiaus kėdainiečiai.

Vandenį lieja ir ledą storina Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai.

Iniciatyvos kėdainiečius vėl pradžiuginti ledu ėmėsi rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Čerenkovas, savivaldybės administracijos Sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Gediminas Misius, Kėdainių miesto seniūnijos seniūnas Valentinas Tamulis.

„Sulaukėme ne vieno kraštiečio prašymo mieste įrengti čiuožyklą. Tai rodo, kad Kėdainiuose turime čiuožimo ant ledo entuziastų. Kadangi šiemet žiema nebuvo šalta, todėl vis nebuvo galimybės įrengti čiuožyklą. Kai sulaukėme šalčių ilgesniam laikui, kreipėmės į ugniagesius ir sutarėme dėl čiuožyklos įrengimo Didžiosios Rinkos aikštėje. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba rūpinasi, kad kasdien ledas būtų „auginamas“, nes ant storesnio ir lygesnio ledo patogiau čiuožti. Būtų labai gerai, jei vaikai nemindžiotų tik pradėto „auginti“ ledo, nes norime, kad jis būtų lygus ir patogus čiuožti. Jei oras ir toliau bus pakankamai šaltas, jau šį savaitgalį kėdainiečiai mėgausis čiuoždami“, – sakė G. Misius.

Kėdainiečiai čiuožykla senamiestyje galės mėgautis jau ketvirtą sezoną.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode