Gimnazistų dovana Panevėžio miestui – nauja mobilioji programėlė

J. Balčikonio gimnazijos auklėtinių Simono Petkevičiaus, Augusto Aleknos ir Mariaus Uogelės projektas pateko tarp 11 geriausiųjų, kuriuos atrinko ir padės įgyvendinti „Barclays“ technologijų akademija.

Gimnazistai su profesionalų pagalba tikisi sukurti naują interaktyviąją Panevėžio miesto mobiliąją  programėlę. Pirmasis žingsnis – problemų žemėlapis. Parsisiuntę programėlę vartotojai, pastebėję problemą (pvz., netvarkingas skveras, neveikiantis šviesoforas ir t. t.), galės ją aprašyti, nufotografuoti. Prie šios informacijos prieigą turėtų tiesiogiai už miesto plėtrą, infrastruktūrą atsakingi Savivaldybės darbuotojai. Sukurtoje platformoje bus galima stebėti, kaip reaguojama į problemas, ar efektyviai jos sprendžiamos.

Naujoji programėlė turėtų ir daugiau panevėžiečiams bei miesto svečiams naudingų funkcijų. Pavyzdžiui, bus pateiktas lankytinų vietų, maitinimo, apgyvendinimo įstaigų sąrašas. Taip turistai turės daugiau galimybių vienoje vietoje rasti jiems aktualią informaciją, o miestas – inovatyviai prisistatyti.

Panevėžys – teatrų, galerijų, kultūros miestas. Todėl ir laikiniems, ir nuolatiniams miesto gyventojams pravers nuolat atnaujinamas renginių, parodų, konferencijų, spektaklių ar pan.  kalendorius. Tai taptų dar vienu informacijos šaltiniu skatinti domėjimąsi miestu, turizmą.

Idėjos autoriai  mano, kad daugiafunkcės mobiliosios aplikacijos sukūrimas – geriausias ir šių dienų visuomenei tinkamiausias sprendimas, skatinsiantis gyventojų domėjimąsi savo miestu, didinsiantis savivaldos atsakomybę už Panevėžio problemų sprendimą, bendrą miesto patrauklumą ir įvaizdį.

Panevėžio miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode