Tokios Morės Trakai dar neturėjo!

Trakų krašto kultūros ir amatų asociacija ir VšĮ amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“ surengė dviejų dienų mokymus „Šiaudinių skulptūrų ir dekoracijų iš gamtinių žaliavų gamyba“.

Mokymų metu sukurta puikių skulptūrų ir dekoracijų, kurios bus eksponuojamos Trakų kultūros rūmų erdvėse nuo vasario 13 d.

Amatų mokyklos dirbtuvėse vykusius mokymus vedė skulptoriai Vytautas ir Kęstutis Musteikiai. Dalyvavę Trakų rajono amatininkai, technologijų mokytojai, moksleiviai ir kiti pageidavę (iš viso 20) mokėsi kurti skulptūras ir dekoracijas iš gamtinių žaliavų.

Mokymai neprailgo, sukurta puikių skulptūrų ir dekoracijų: Trakams sumeistrauta įspūdingo dydžio Morė, ožių šeima, arklys, gervė, laimės paukštė, gaidys, kaukės ir kt. Dekoracijos, papuošiančios erdves.

Mokymų bus daugiau. Bendrai sutarta, kad tik tokių susibūrimų metu, nuolat kryptingai dirbant galima sukurti menines skulptūras ant vandens ar kitas dekoracijas, taip puošiant aplinką iš čia pat augančios mokymų žaliavos.

Mokymus medžiagomis rėmė MB „Technijana“, V. Kananavičiaus IĮ „Nestrėvaitis“, G. Kuliešiaus įmonė UAB 3GKO, talkino Trakų seniūnija.

Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode