Išmaniosios technologijos Rambyno regioniniame parke

Įvykus mobiliųjų įrenginių technologijų proveržiui, pasaulis tapo pasiekiamas ranka. Paprastas telefonas dabar atstoja televizorių, radiją, fotokamerą, navigaciją, kitus matavimo prietaisus ir įrenginius. Išaugę informacijos srautai atima daug brangaus laiko ieškant naudingos informacijos.

Atsižvelgdama į lankytojų poreikius bei spartų technologijų vystimąsi Rambyno regioninio parko direkcija (RRPD) panaudojo QR kodo technologiją ir apjungė populiarius socialinius tinklus Facebook, Instagram, video portalą Youtube, tinklalapį www.rambynoparkas.lt ir virtualų 360 laipsnių turą po RR parką į vieną informacinio turinio šaltinį. Nors ši technologija ir nėra naujiena, bet dėl spartaus QR kodo informacijos iššifravimo greičio, atsparumo pažeidimams ir paties kodo universalumo jis daugelyje pasaulio šalių tampa alternatyva tradiciniam brūkšniniam kodui.

Atsivėrusios naujos galimybės turistams gali suteikti daugiau informacijos apie lankomą objektą ar net nurodyti buvimo vietą žemėlapyje. Kadangi daugelyje „išmaniųjų“ įrenginių yra įdiegta navigacinė sistema, palaikoma Google Maps sistemos, RRPD keliaujančių patogumui sukūrė skaitmeninį Rambyno regioninio parko vertybių, lankomų objektų ir kitų turistų traukos taškų žemėlapį. Nuo šiol kiekvienas lankytojas vos kelių mygtukų paspaudimu gali lengviau rasti kelią į lankytiną objektą, pasinaudodamas „išmaniajame“ įrenginyje esančia navigacija ir mūsų sukurtu skaitmeniniu žemėlapiu. Tai ypač patogu, nes informacija nuolat atnaujinama ir papildoma.

Kviečiame išbandyti skaitmeninį RR parko vertybių žemėlapį ir QR kodo technologiją. Nuo šiol mus galite pasiekti greičiau, paprasčiau, patogiau ir išmaniau. Būkite pirmieji naujienų sūkuryje, o kad įsimintinos kelionių akimirkos nepasimirštų, siūlome jomis pasidalinti mūsų socialiniuose tinkluose. Išsamią instrukciją kaip pasinaudoti naujomis technologijomis galima rasti internetiniame puslapyje www.rambynoparkas.lt, skiltyje Lankytojų centras/Keliaujantiems.

Lankykitės Lietuvos saugomose teritorijose visais metų laikais.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode