Metų knygos rinkimai

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Buknaičių filialas dalyvauja akcijoje „Metų knygos rinkimai 2016“. Akcijos tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir kelti skaitymo prestižą. Metų knygos rinkimuose dalyvaujančių knygų vaikams penketukas paskirtas ir Buknaičių bibliotekai, kuri dalyvavo šios akcijos paraiškų konkurse.

Sausio 25 d. Buknaičių bibliotekoje vyko popietė „Kas skaityti įpras, tas daug naudos knygose ras“. Į renginį atėjusius kaime gyvenančius vaikus bibliotekininkė supažindino su Metų knygos rinkimų akcija. Mažiesiems pristatytos akcijoje dalyvaujančios vaikiškos knygos: Jurgos Baltrukonytės „Filmukai“, Aido Jurašiaus „Akmenukų pasakos“, Nadios Kovaliovos „Meškis ir žąsis“, Salemono Paltanavičiaus „Maži ežiuko sapnai“, Gendručio Morkūno „Traškančios žvaigždės“. Popietės metu skaitėme ištraukas iš vaikų kategorijoje nominuojamų knygų, jas aptarėme. Mažiesiems patiko istorija apie dryžuotą kiškiukę ir jos piktuosius brolius pavyduolius iš J. Baltrukonytės knygos „Filmukai“.

Iš penkių akcijai pateiktų knygų rinkome labiausiai patikusią ir balsavome. Kalbėjome apie knygos reikšmę vaiko gyvenime. Jie nemažai pateikė pavyzdžių apie knygos naudą ir juos užrašė. Saldžiomis vaišėmis vaikus vaišino buknaitiškė Danguolė Vaitkuvienė.

Paskelbta akcija paskatins vaikučius perskaityti daugiau knygų, dažniau lankytis bibliotekoje, susitikti ir pabūti kartu, pabendrauti, praleisti laisvalaikį, išreikšti save, pasidalinti įspūdžiais. 

Valerija BENIUŠIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode